προορισμός…γεύση!

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών.
01-web02-web
Μαθαίνοντας σιγά σιγά τα μυστικά της προετοιμασίας, προχώρησε στην παραγωγή προϊόντων ζύμης, μένοντας πάντα πιστή στις δύο βασικές αρχές, την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών και την αυθεντικότητα των συνταγών, διασφαλίζοντας πάντα την σταθερή υψηλή ποιότητα των προϊόντων όπως και την μοναδική σπιτική τους γεύση.
07-web
08-web
06-web
Η επιτυχία της εταιρίας, έρχεται με την δημιουργία των χωριάτικων φύλλων και των φύλλων κρούστας.
xoriatiko-fresko-web
Το Χωριάτικο φύλλο, ζυμώνεται με χοντρό αλεύρι και νερό έτσι ακριβώς όπως το δίδαξαν οι παλιές νοικοκυρές. Είναι ανθεκτικό, πλούσιο σε γεύση και μυρωδιά.
xoriatiko-kat-web
Εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως για τις αλμυρές, χωριάτικες πίτες, με χόρτα, με κιμά και γενικά με γεμίσεις ιδιαίτερα «ζουμερές», γιατί μετά το ψήσιμο, παραμένει τραγανό για αρκετές ώρες. Φρέσκο ή κατεψυγμένο, κλασσικό ή στρογγυλό είναι η επιλογή μου για σίγουρη επιτυχία.
xoriatiko-stroggilo-web
Αυτό, όμως, που με έχει ξετρελάνει είναι τα Φυλλαράκια. «Η Ευβοϊκή Ζύμη για ακόμη μία φορά, με εξέπληξε ευχάριστα, λανσάροντας ένα “Νέο Προϊόν” κάνοντας τις συνταγές μου παιχνιδάκι. Έτοιμα κομμένα φύλλα από χωριάτικο φύλλο, ιδανικά για τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια ακόμα και γλυκά τρίγωνα.
fillarakia-web
Το φύλλο Κρούστας φτιαγμένο από εκλεκτό αλεύρι και την ιδιαίτερη συνταγή της Ζύμης Ψαχνών. Ανθεκτικό και μαλακό, είναι εύκολο στη χρήση και το καλύτερο για μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Αλμυρές συνταγές με φύλλο κρούστας όπως τυρόπιτες, μπουγάτσες με τυρί, αλμυρά στρούντελ χρειάζονται ένα λεπτό φύλλο που να παραμένει τραγανό μετά το ψήσιμο και να είναι σταθερό.
kroustas-fresko-web
Για τις γλυκές συνταγές όπως το γαλακτομπούρεκο, η πορτοκαλόπιτα, ο μπακλαβάς χρειάζονται ένα φύλλο που αντέχει τα βαριά σιρόπια και μένει τραγανό. Με το φύλλο Κρούστας της Ζύμης Ψαχνών, δεν έχω αποτύχει σε καμμία συνταγή.
kroustas-kat-web

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *