προορισμός…γεύση!

Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον

Ένα γεμάτο διήμερο fam trip είχαν την ευκαιρία να ζήσουν δημοσιογράφοι και bloggers από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος EURICE και να ενημερωθούν για την βιώσιμη πτυχή της καλλιέργειας του μεσόσπερμου ρυζιού ποικιλίας Ronaldo.

Το πρόγραμμα την πρώτη μέρα περιελάμβανε επισκέψεις στους Συνεταιρισμούς Α΄και Β’ της Χαλάστρας, σε ορυζόμυλους,  ενώ για το μεσημεριανό γεύμα είχε προγραμματιστεί Μasterclass μαγειρικής με την Rice Chef Ambassador του προγράμματος Ντίνα Νικολάου, στο Κτήμα Αξιού “Θέασις”.  Η  χαρισματική Chef αξιοποιώντας το μοναδικό μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι, που παράγεται στην περιοχή, επέλεξε να μαγειρέψει ζωντανά για τους δημοσιογράφους 3 εδέσματα, τα οποία στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν:

  • Τερίνα ρυζιού με λαχανικά
  • Πιλάφι με χταπόδι
  • Κέικ ρυζιού με ινδοκάρυδο και κεράσια

   Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Χαλάστρας υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους στο….. και τους προσέφερε …..

Για το δείπνο είχε προγραμματιστεί ειδικό μενού με ψάρια, ψαρικά και όστρακα της περιοχής σε τοπικό εστιατόριο.

Τη δεύτερη ημέρα η επίσκεψη στους ορυζώνες και τις Καλύβες των ψαράδων ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους δημοσιογράφους.  Για μεσημαριανό η Rice Chef Ambassador ετοίμασε ένα πεντανόστιμο μυδοπίλαφο, σε Κτήμα της περιοχής όπου φιλοξενήθηκαν, συνδυάζοντας το ρύζι με τα μύδια που εκτρέφονται στην περιοχή.

Τους δημοσιογράφους σε όλες τις επισκέψεις συνόδευσαν από την ΕΑΣΘ ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Τσιχήτας και ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Γιαννόπουλος, από την εταιρεία Νοvacert η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Προώθησης κ. Μαρίας Ναλμπάντη, ενώ από το Chef Stories παρούσα ήταν η κ. Σύλβια Κουμεντάκη.

Το Fam Trip και το Masterclass διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η εταιρία NOVACERT, ενώ η εταιρία Chef Stories, έχει αναλάβει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *