Την Τρίτη 24 Απριλίου, μια ακόμα «Κυρία του Κρασιού», η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ταξίδεψε αποκλειστικά για εμάς, από την αγαπημένη της Κω για να μας παρουσιάσει τα εξαιρετικά κρασιά της και να μας μιλήσει για την απόφασή της να ασχοληθεί με το κρασί.
Η αγάπη της για το κρασί την έκανε να αποφασίσει το 1996 να προσπαθήσει να βάλει την Κω στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Ξεκινώντας με ένα μικρό αμπέλι 17 στρεμμάτων κατάφερε με πολύ κόπο να δημιουργήσει –με σύμμαχο την μεγάλη της οικογένεια- έναν αμπελώνα 120 στρεμμάτων αλλά και ένα οινοποιείο μοντέρνας αισθητικής, του οποίου κύριος στόχος είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού.
Το 2007 καταφέρνει να μπει η Κως, στον εθνικό και παγκόσμιο οινικό χάρτη, πετυχαίνοντας την πιστοποίηση ονομασίας προέλευσης.
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και ιδιαίτερα καλαίσθητο. Στο ισόγειο, βρίσκονται ο χώρος υποδοχής σταφυλιών, πιεστήρια και ανοξείδωτοι οινοποιητές τελευταίας τεχνολογίας και στο υπόγειο βρίσκονται εξαιρετικής αισθητικής κελάρια με δρύινα γαλλικά βαρέλια, για την παλαίωση των κρασιών.
Η σκέψη μου, λοιπόν, ήταν να παντρέψω τα κέικς (αλμυρά και γλυκά) με τα κρασιά της Μαίρης.
Ένα κέικ με κολοκυθάκια και διάφορα τυριά που σερβιρίστηκε με ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ.
Ένα κέικ με κοτόπουλο και πιπεριά Φλωρίνης το οποίο απολαύσαμε με το ΔΕΙΠΝΟΝ.
Αλλά και ένα κέικ με φράουλες που συνοδεύτηκε με το ΗΛΙΟΔΩΡΟΝ ήταν οι καλύτερες επιλογές.
Exceptional!