προορισμός…γεύση!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Ημερίδα με θέμα «Αθλητική διατροφή και Αποκατάσταση» η οποία διοργανώθηκε από το Εξειδικευμένο Ιατρικό Κέντρο εργομετρικού ελέγχου και αποκατάστασης Elite Clinic και από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, το Σάββατο 14 Μαΐου στο Ο.Α.Κ.Α, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχών τόσο με φυσική παρουσία, όσο και μέσω διαδικτύου!

Την έναρξη των εργασιών της 1ης Πανελλήνιας Ημερίδας «Αθλητική Διατροφή & Αποκατάσταση» κήρυξε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και σύζυγος του Υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η κα Λένα Μπανιά η οποία και μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργείου.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το αντικείμενο της επιστήμης της Διατροφολογίας, αλλά και της προπονητικής και του αθλητισμού, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων με τις στοχευμένες ερωτήσεις και με την διευρυμένη θεματολογία της Ημερίδας.

Το περιεχόμενο της Ημερίδας που κάλυπτε θεματικές ενότητες σχετικές με το γνωστικό αντικείμενο της αθλητικής διατροφής είχε ως στόχο να καταστίσει τους συμμετέχοντες  ικανούς να αξιοποιήσουν τις παρεχόμενες γνώσεις στην επαγγελματική τους καθημερινότητα. Οι θεματικές ενότητες περιλάμβαναν ενότητες όπως:

  • Διατροφή και Αποκατάσταση
  • DOPING – Εργογόνα συμπληρώματα
  • Ειδικά θέματα αθλητικής διατροφής
  • Ενεργειακός μεταβολισμός στην άσκηση
  • Διατροφικές ανάγκες elite αθλητών
  • Αποκατάσταση μυϊκού ιστού μετά από προπονητικές ασκήσεις
  • Αθλητική τριάδα -Προβλήματα της γυναίκας αθλήτριας
  • Διατροφική υποστήριξη  χορτοφάγων και vegan αθλητών
  • Διατροφικές διαταραχές στους αθλητές και πολλά άλλα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 2 workshops  με θέματα «Προσδιορισμός βασικού μεταβολισμού με εργοσπιρομέτρηση»  και «Εργομετρικός έλεγχος  για τον καθορισμό ζωνών καύσης λίπους».

Περίοπτη θέση στις εργασίες τις ημερίδας κατέλαβε και το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ανάγκη χρήσης σκευασμάτων από τους αθλητές», όπου καταξιωμένοι αθλητές (Χριστίνα Λάζαρη – Πρωταθλήτρια Κολύμβησης, Μαριάννα Αργυροκαστρίτη – Αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης), προπονητές (Κωνσταντίνος Βουρδάνος – Προπονητής Ελληνορωμαϊκής Πάλης Παναθηναϊκού, Ιωάννης Μηλιδάκης – Επικεφαλής προπονητής Κολύμβησης, Γιώργος Στάης – Γυμναστής Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης), Ψυχολόγος (Μιμίκα Κίννα, Msc – Κλινική Ψυχολόγος) και ιατρός (Ζήκος Κέντρος, MD, PMR Specialist – Ιατρός Αποκατάστασης) μετέφεραν την εμπειρία τους στο σχετικό αντικείμενο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της ημερίδας προσέφεραν οι καταξιωμένοι ομιλητές όπου προσέδωσαν περιεχόμενο, γνώση και ακρίβεια στον σκοπό της εκδήλωσης.

Την 1η Πανελλήνια Ημερίδα με θέμα «Αθλητική διατροφή & Αποκατάσταση» στήριξαν με την χορηγική τους συμμετοχή οι εταιρείες: Winmedica, Vivapharm, Family Food (XΟΡΗΓΟΙ) και  Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Athlisis, Amino Animo (YΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ).

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Χώρος διεξαγωγής: Ο.Α.Κ.Α. – Ολυμπιακό Κολυμβητήριο – Elite Clinic

Σχετικές δημοσιεύσεις Facebook 

Link: https://www.eliteclinic.gr/el/enhmervsh/36-athlitiki-diatrofi-kai-apokatastasi

1 Comment

  1. Πολύ καλό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *