Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

16 Ιανουαρίου: Ξεκινάμε γλυκά την νέα χρονιά με Filema

16 Ιανουαρίου: Ξεκινάμε γλυκά την νέα χρονιά με Filema

Yποδεχόμαστε τον νέο χρόνο με ένα σεμινάριο αφιερωμένο στις μαρμελάδες Σύκου της οικογένειας Μπραντίτσα. Η οικογένεια Μπραντίτσα έπειτα από χρόνια στην παραγωγή και εμπορία φυτωρίων συκιάς, καθώς και μεγάλη εξειδίκευση στην καλλιέργεια βασιλικών και mission σύκων, προχώρησε τον Αύγουστο του 2016 στην παραγωγή μαρμελάδας σύκου σε 2 εξαιρετικές γεύσεις: με άρωμα βασιλικού και με βανίλια και τζίντζερ!!! Τις γνώρισα και τις λάτρεψα και αποφάσισα να τις χρησιμοποιήσω σε ένα σεμινάριο με γλυκές και αλμυρές προτάσεις. Eλάτε να τις απολαύσουμε σε Ταρτίνες με μετσοβόνε, μανιτάρια και μαρμελάδα σύκου, σε μια Πανσέτα με 3 μυρωδικά και μαρμελάδα σύκου αλλά και μια Γλυκιά τάρτα με σύκα και παγωτό.

 

     


Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]