προορισμός…γεύση!

Ίσως από τα πιο εύκολα και χορταστικά πιάτα που μπορείς να φτιάξεις ή ακόμα και να «ανακυκλώσεις» τα χθεσινά ζυμαρικά που σου περίσσεψαν. Ποια ταιριάζουν;  Όλα τα ζυμαρικά που έχεις στο ντουλάπι σου (εκτός ίσως από τα σπαγγέτι) είναι ιδανικά για σαλάτα.  Όσο για τα υλικά που θα προσθέσεις… Αυτό είναι το καλύτερο… ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ!!!

Τα βράζεις κανονικά, προσέχοντας να μείνουν αλ ντέντε για να μην λασπώσουν, και τα αφήνεις να κρυώσουν καλά. Για να μην κολλήσουν, τα περιχύνεις με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μπορείς να προσθέσεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου, ή ό,τι διαθέτει το ντουλάπι ή το ψυγείο σου. Τα λαχανικά της εποχής είναι πάντα μια καλή ιδέα. Πάρε, για παράδειγμα τη χωριάτικη σαλάτα: Ανακατεύεις όλα τα υλικά μιας χωριάτικης (ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, φέτα, ελιές και πιπεριές) με βρασμένα ζυμαρικά, περιχύνεις με λάδι και ξίδι, και έχεις ένα καταπληκτικό πιάτο!
Τα τουρσιά και η κάππαρη είναι πολύ ταιριαστά με τα κρύα ζυμαρικά. Τα αγγουράκια τουρσί και οι πιπεριές (γλυκιές ή καυτερές) δένουν ωραία με ντομάτα ή με πρασινάδες, όπως το σπανάκι και το μαρούλι.
Ο τόνος αποτελεί τέλειο ζευγάρι με τα κρύα ζυμαρικά. Θα τον στραγγίξεις από το λάδι ή το νερό της συσκευασίας του, θα τον κομματιάσεις με τα χέρια σου και θα τον ανακατέψεις με τα ζυμαρικά. Συμπληρώνεις με κάππαρη, μαγιονέζα και μπόλικο κρεμμύδι, φρέσκο ή ξερό.
Ευκαιρία να μάθεις το «μπρόκολο»! Τον χειμώνα είναι σε όλους τους πάγκους της λαϊκής και τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ξέρω ότι δεν είναι το ιδανικό σου, αλλά είναι ευκαιρία να το «μπερδέψεις» με τα ζυμαρικά και θα δεις πως θα σε μαγέψει. Το χωρίζεις στα μπουκετάκια του και τα βράζεις μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να μείνουν τραγανά. Τα αφήνεις να κρυώσουν, ανακατεύεις με τα ζυμαρικά και προσθέτεις λίγο ξεροτηγανισμένο μπέικον ή τηγανητό, χωριάτικο λουκάνικο.

ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Τα ζυμαρικά, λόγω της πολύ απαλής, σχεδόν άτονης γεύσης τους, έχουν ανάγκη τη σάλτσα που θα τα απογειώσει. Το κάθε είδος πέστο είναι η ιδανική επιλογή!
Ένα κλασσικό πέστο βασιλικού, είναι τέλειο σε σαλάτες ζυμαρικών με ντομάτα, ενώ ένα πέστο ρίγανης θα ταιριάξει άψογα με μια σαλάτα ζυμαρικών που περιέχει αντσούγες ή μαριναρισμένο γαύρο.
Η μαγιονέζα φαίνεται πως ταιριάζει πολύ καλά με τα κρύα ζυμαρικά. Θα την συνδυάσεις με τουρσάκια και μπόλικο ξερό κρεμμύδι.
Τα ξύσματα από εσπεριδοειδή τονώνουν ιδιαίτερα μια μακαρονοσαλάτα. Συνδύασέ τα με χυμό από το αντίστοιχο εσπεριδοειδές, καθώς και με ένα καλό παρθένο ελαιόλαδο.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *