προορισμός…γεύση!

Μην σας φανεί περίεργο αν σας πω πως υπάρχουν πολλές συνταγές για χοιρινά πόδια. Αν και έχουμε την τάση να μη τα πολυμαγειρεύουμε, βλέποντάς το σαν κάτι ιδιαίτερο, να σας πω όμως, πως το κρέας αυτό μόλις μαγειρευτεί γίνεται πολύ νόστιμο ! Προτιμήστε το λοιπόν και απολαύστε το όχι μόνο σε πατσά! Θα σας πω παρακάτω κάποιες μαγειρικές τεχνικές για να μπορέσετε να το μαγειρέψετε χωρίς φόβο ! Μπορείτε να τα μαγειρέψετε στη χύτρα σε βραστό νερό αρωματισμένο με κάποια μαρινάδα. Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε στο φούρνο, τα οποία πρώτα θα τα έχετε βράσει για λίγο στη κατσαρόλα. Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε, υπολογίστε περίπου ένα πόδι για ένα άτομο αν είναι για κυρίως γεύμα. Προσοχή όμως στα μικρά κόκκαλα.

Στη χύτρα
Ξεκινήστε πρώτα πλένοντας καλά τα πόδια του χοιρινού. Αφαιρέστε τυχόν τρίχες καίγοντάς τα με ένα φλόγιστρο. Ετοιμάστε ένα ζωμό που θα ταιριάξει πολύ με το κρέας αυτό. Βάλτε λοιπόν στη χύτρα σας 1 καρότο που θα έχετε καθαρίσει και θα έχετε κόψει σε φέτες. Προσθέτετε 1 καθαρισμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σέλινο. Ρίξτε λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε 1 ποτήρι λευκό κρασί μαζί με λίγα φύλλα δάφνης και θυμάρι. Ρίξτε τα χοιρινά πόδια στη χύτρα και καλύψτε τα με νερό. Κλείστε καλά τη χύτρα όπως κάνετε συνήθως και βάλτε το σε δυνατή φωτιά. Βράστε για 40 έως 45 λεπτά από το σφύριγμα της βαλβίδας. Μπορείτε επίσης να τα μαγειρέψετε στον ατμό για 1 ώρα μόνο με λίγο ζωμό.

Στο φούρνο
Πριν μαγειρέψετε τα πόδια του χοιρινού στο φούρνο, θα χρειαστεί να τα βράσετε για λίγο σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C. Στραγγίστε τα πόδια και αφήστε τα να κρυώσουν. Κόψτε τα στα δύο κατά μήκος, και πασπαλίστε τα με φρυγανιά. Τοποθετήστε τα παναρισμένα πόδια σε ένα πυρέξ. Ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να τα ψήσετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Σε μια γάστρα βάλτε τα ωμά χοιρινά πόδια. Προσθέστε πατάτες, καρότα και κρεμμύδι. Ρίξτε και 1 ποτήρι λευκό κρασί. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας και 1/2 λίτρο νερό. Κλείστε καλά τη γάστρα με το καπάκι και βάλτε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Θα χρειαστεί 4 ½ ώρες ψήσιμο. Θα γίνουν λουκούμι!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Exciting!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *