προορισμός…γεύση!

Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω πως υπάρχουν ακόμα αυτές οι οικογενειακές και όμορφες ιστορίες που μέσα από αυτό φτιάχνεται κάτι ξεχωριστώ και εξαιρετικό: το ελαιόλαδο LIÁ.
Εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό λάδι διότι πίσω από τα δέντρα και τα κλαδιά που αγγίζουν τον ήλιο, περπατώντας πίσω από αυτές τις παχιές σκιές των δέντρων, έτσι καταφέρανε να φτιάξουν μια ιδιοκτησία, μοναδικής ομορφιάς σε ένα όμορφο περιβάλλον: στην περιοχή της Μεσσηνίας στα Φιλιατρά. Έτσι βγαίνει το λάδι LIÁ με πολύ αγάπη και φροντίδα.
Οικογενειακή υπόθεση όπως σας έλεγα, διότι όλα ξεκίνησαν το 1975 όταν η Κωνσταντίνα και ο Παναγιώτης, οι γονείς των παιδιών που ασχολούνται τώρα με το λάδι, κληρονόμησαν 19 ελαιόδεντρα. Καθώς τα ελαιόδεντρα γινόντουσαν όλο και πιο πολλά, μεγαλώνανε και τα παιδιά μαζί και μάθαιναν να αγαπούν και να εκτιμούν αυτή τη κληρονομία.
Η LIÁ Cultivators είναι μια κυρίως εξαγωγική εταιρεία που εξειδικευτεί στη παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται αποκλειστικά από τους ελαιώνες στη Μεσσηνία. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο LIÁ, έχει ήδη ξεχωρίσει τόσο για την ποιότητα του ελαιολάδου όσο και για την υψηλή του αισθητική.
Όπως το έχουν αναφέρει άλλωστε: «Τα δέντρα μας δεν είναι μόνο οι αναμνήσεις του παρελθόντος αλλά και είναι και τα εργαλεία της έμπνευσής μας για το μέλλον».
Αν κάποτε μπορέσετε να επισκεφτείτε τον ελαιώνα τους, θα ζήσετε την αρμονία του παρελθόντος με το παρόν. Κάνοντας μια βόλτα θα ανακαλύψετε τα μυστικά και τις παραδόσεις που έχουν για το λάδι τους.
Θα μπορέσετε να δείτε αυτά τα δέντρα τόσων χρόνων, αυτά τα δέντρα που θητέψανε με τους γονείς τους και που σήμερα έχουν κληρονομήσει και τους δίνουν άφθονα το δικό τους/μας ελαιόλαδο.
Τα δέντρα αυτά ανήκουν στην ποικιλία Κορωνέικη που υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Το LIÁ είναι 100% εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το 2017 διακρίθηκε ως το καλύτερο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας στον κόσμο σύμφωνα με το World Evoo Ranking.
Και αν αναρωτιέστε για τη γεύση του, το ελαιόλαδο LIÁ έχει φρουτώδες και ισορροπημένη πικρή και πικάντική γεύση. Εκτός από τις νότες φρεσκοκομμένων πράσινων καρπών ελιάς, θα αισθανθείτε ένα μπουκέτο αρωμάτων και άγριων βοτάνων, αρώματα ποικίλα όπως το πράσινο αμύγδαλο, την αγκινάρα και το μάραθο. Το ελαιόλαδο αυτό είναι ιδανικό για φρέσκιες σαλάτες, ψάρια, σούπες, φιλέτα και επιδόρπιο dark chocolate.
Το λάδι αυτό είναι τόσο μοναδικό όπως και η κομψή συσκευασία που έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των 25 καλυτέρων συσκευασιών παγκοσμίως ( Buzzfeed 2013). Και δεν είναι τυχαίο, βάλανε το ελαιόλαδο LIÁ σε αυτό το καλά σχεδιασμένο διαφανές λευκό μπουκάλι για να κρατά το ελαιόλαδο μακριά από το φως και να διατηρεί την κορυφαία ποιότητα του.
Και αυτό δεν αρέσει μόνο σε μας, αλλά και στο εξωτερικό. Το μοναδικό design του έχει τραβήξει το ενδιαφέρον καταστημάτων όπως: La Grande Epicerie de Paris, Harrods, Fortnum &Mason, Harvey Nichols, The Conran Shop, Wairose, Whole Food Markets και πολλά άλλα επιλεγμένα καταστήματα σε Αμερική, Ευρώπη, και Ασία. Επιπλέον έχουν καταφέρει και συνεργάζονται με τους καλύτερούς διεθνούς φήμης Michelin σεφ.
Αυτό είναι το “LIÁ”. Είναι η ευτυχία τους σε ένα μπουκάλι, το ελαιόλαδο τους, στο τραπέζι σας, το οποίο θα σας προσφέρει τη ποιοτική γοητεία μέσα από ένα ζεστό και αληθινό χαμόγελο της οικογένειάς τους.

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *