Ένα δημιουργικό σεμινάριο απολαύσαμε την Τρίτη 30 Μαΐου. Καλεσμένος μου ο Βασίλης Αϊβάζογλου που με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση για να μας παρουσιάσει τα εξαιρετικά προϊόντα του. Κορυφαίο όλων φυσικά το ελαιόλαδο G.E.T.
Mας μίλησε για την μακρόχρονη παράδοση της οικογένειάς του με το ελαιόλαδο, που ξεκίνησε από τους παππούδες οι οποίοι τον μύησαν στα μυστικά του και τους έδωσαν την ώθηση για να δημιουργήσει την εταιρεία του.
Κάπως έτσι, εμπνεύστηκα τις σαλάτες μου, χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο για να φτιάξω εξαιρετικές βινεγκρέτ και να αναδείξω τα υλικά μου. Σαλάτα με ντομάτες ψητές και ωμές που έγιναν στρώσεις χρησιμοιώντας ενδιάμεσα τις μοναδικές πάστες ελιάς G.E.T. με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές και κάπαρη, αλλά και, με αντζούγιες.
Στην δεύτερη σαλάτα μου, χρησιμοποίησα τραγανό φινόκιο, πράσινο μήλο, καπνιστό σκουμπρί και ανάμεικτα σαλατικά, φτιάχνοντας μια βινεγκρέτ βασισμένη στον άνηθο αλλά και στην πάστα ελιάς με αμύγδαλα και σταφίδες.
Όσοι δοκίμασαν την σαλάτα με σικορέ, φράουλες, πικάντικό τυρί και κελυφωτά φυστίκια G.E.T. ξετρελάθηκαν.
Και φυσικά, βλέποντας τα κελυφωτά φυστίκια, η έμπνευση ήρθε στη στιγμή. Φυστικοτρουφάκια με κράνμπερι… Απλά τέλεια!
Έκπληξη της βραδιάς, η επίσκεψη της φίλης μου, Μαρίας Μπεκατώρου, που ήρθε στη Yolenis για τα ψώνια της και πέρασε να με δει και να απολαύσει τις σαλάτες μου. Ραντεβού το φθινόπωρο Μαρία…
❤️ ❤️ ❤️