Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Δροσερές σαλάτες με ελαιόλαδο G.E.T. και εκπλήξεις

Δροσερές σαλάτες με ελαιόλαδο G.E.T. και εκπλήξεις

Ένα δημιουργικό σεμινάριο απολαύσαμε την Τρίτη 30 Μαΐου. Καλεσμένος μου ο Βασίλης Αϊβάζογλου που με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση για να μας παρουσιάσει τα εξαιρετικά προϊόντα του. Κορυφαίο όλων φυσικά το ελαιόλαδο G.E.T.
192337Mας μίλησε για την μακρόχρονη παράδοση της οικογένειάς του με το ελαιόλαδο, που ξεκίνησε από τους παππούδες οι οποίοι τον μύησαν στα μυστικά του και τους έδωσαν την ώθηση για να δημιουργήσει την εταιρεία του.
6613 Κάπως έτσι, εμπνεύστηκα τις σαλάτες μου, χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο για να φτιάξω εξαιρετικές βινεγκρέτ και να αναδείξω τα υλικά μου. Σαλάτα με ντομάτες ψητές και ωμές που έγιναν στρώσεις χρησιμοιώντας ενδιάμεσα τις μοναδικές πάστες ελιάς G.E.T. με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές και κάπαρη, αλλά και, με αντζούγιες.
204349 Στην δεύτερη σαλάτα μου, χρησιμοποίησα τραγανό φινόκιο, πράσινο μήλο, καπνιστό σκουμπρί και ανάμεικτα σαλατικά, φτιάχνοντας μια βινεγκρέτ βασισμένη στον άνηθο αλλά και στην πάστα ελιάς με αμύγδαλα και σταφίδες.
212604Όσοι δοκίμασαν την σαλάτα με σικορέ, φράουλες, πικάντικό τυρί και κελυφωτά φυστίκια G.E.T. ξετρελάθηκαν.
195408201639Και φυσικά, βλέποντας τα κελυφωτά φυστίκια, η έμπνευση ήρθε στη στιγμή. Φυστικοτρουφάκια με κράνμπερι… Απλά τέλεια!
6740 6759 192248 Έκπληξη της βραδιάς, η επίσκεψη της φίλης μου, Μαρίας Μπεκατώρου, που ήρθε στη Yolenis για τα ψώνια της και πέρασε να με δει και να απολαύσει τις σαλάτες μου. Ραντεβού το φθινόπωρο Μαρία…
211012 211101 211134 212726


Related Posts

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΙΒΙΣΚΟ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΙΒΙΣΚΟ

Πανέμορφο στην όψη ο αποξηραμένος Ιβίσκος, αυτό το κατακόκκινο φυτό που προέρχεται από τα βάθη της Ινδίας. Με θεραπευτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτό το μικρό λουλουδάκι έχει απίστευτη γεύση και άρωμα. Τα μικρά φυλλαράκια τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα με άλλα λαχανικά και πολύ συχνά χρησιμοποιείται σαν αρωματική ουσία σε κέικ, κρέμες, σούπες και σάλτσες.