Η εταιρία Κασσάκη δραστηριοποιείται από το 1999 στην παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών και βρίσκεται στο χωριό Γαλατάς του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Για την παραγωγή των προϊόντων, συνδυάζουν τις παραδοσιακές μεθόδους αλλαντοποιησης και τη χρήση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται τόσο στις απαιτήσεις της νομοθεσίας που απαιτεί αυστηρές υγειονομικές συνθήκες παραγωγής, όσο και στις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού με τις ανάλογες προσδοκίες που έχει από ένα παραδοσιακό προϊόν.
Φιλοσοφία της εταιρίας, είναι, να βελτιστοποιούν συνεχώς τα προϊόντα τους, προσαρμόζοντας τις παραδοσιακές συνταγές στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, διατηρώντας όμως, παράλληλα, ατόφια τη γεύση, και τη θρεπτική τους αξία.
Σε όλα τα στάδια παραγωγής εφαρμόζουν σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2005 και σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης βάσει προτύπου ISO14001:2004
Η επιλογή των πρώτων υλών και των προμηθευτών, γίνεται με μεγάλη σχολαστικότητα ώστε να εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούν μόνο φρέσκο κρέας, χωρίς να προσθέτουν επιπλέον λίπος από αυτό που περιέχουν τα τεμάχια κρέατος όπως τα προμηθεύονται, παρά μόνο όταν αυτό, είναι λιγότερο του 10%. Αποκλείουν τη χρήση έτοιμων μειγμάτων και χρωστικών ουσιών στην προσπάθειά τους να αποφύγουν πλήθος άλλων πρόσθετων ουσιών και αλλεργιογόνων που είναι αντίθετοι με τη χρήση τους. Παράγουν μόνοι τους τα μείγματα των συνταγών τους, χρησιμοποιώντας μπαχαρικά βότανα και αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, θυμάρι και θρούμπι. Όλα τα προϊόντα της εταιρίας Κασσάκη καπνίζονται με ειδικό ξύλο αλλαντοποιίας από οξιά, και τα λουκάνικα ενθηκεύονται σε φυσικό έντερο.
Τα προϊόντα που παράγουν είναι: ξυδάτο λουκάνικο, απάκι, σύγκλινο, λούτζα καπνιστή, καπνιστή πανσέτα, καπνιστή μπριζόλα, μοσχαρίσιο λουκάνικο, πρασάτο λουκάνικο, λουκάνικο Κρήτης, καπρικό και patè bacon. Στα παραπάνω προϊόντα έχει προστεθεί το νέο τους προϊόν, καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου
Τα προϊόντα
Τα προϊόντα χωρίζονται στην Πράσινη σειρά προϊόντων και τη σειρά Daily. Στην Πράσινη σειρά ανήκουν τα προϊόντα ξυδάτο λουκάνικο, απάκι, σύγκλινο, καπρικό και λούτζα, τα οποία παρασκευάζονται χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Στη σειρά Daily ανήκουν τα προϊόντα καπνιστή πανσέτα, καπνιστή μπριζόλα, πρασάτο λουκάνικο, μοσχαρίσιο λουκάνικο και λουκάνικο Κρήτης.
Για την παρασκευή όλων των προϊόντων χρησιμοποιούν πάντα κρέας από συγκεκριμένα μέρη του ζώου.
• Το ξυδάτο λουκάνικο, το πρασάτο λουκάνικο και το λουκάνικο Κρήτης παρασκευάζονται από σπάλα.
• Το απάκι, η λούτ ζα και η καπνιστή μπριζόλα παρασκευάζονται από καρέ (μπριζόλα) χωρίς κόκκαλο.
• Το σύγλινο παρασκευάζεται από μπούτι.
• Το καπρικό παρασκευάζεται από μπριζόλα και πανσέτα.
• Η πανσέτα παρασκευάζεται από πανσέτα χωρίς κόκκαλο
• To μοσχαρίσιο λουκάνικο παρασκευάζεται από μοσχαρίσιο στήθος και μοσχαρίσιο λίπος.
• Το καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο παρασκευάζεται από στήθος κοτόπουλου
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδαhttp://afoikassaki.gr/, καθώς επίσης και στη σελίδα τους στο facebookhttps://www.facebook.com/afoikassaki
Πολύ χρήσιμο…