Είναι προτιμότερο να αγοράζουμε τα μπαχαρικά ολόκληρα και όχι τριμμένα, αφού, έτσι διατηρούν περισσότερο τα αρώματά τους. Ένα μικρό γουδί είναι απαραίτητο όταν έχουμε ολόκληρα μπαχαρικά για να τα σπάσουμε λίγο πριν τα προσθέσουμε στο μαγείρεμα. Για να διαλέξουμε το μοσχοκάρυδο ή το ξύλο κανέλας, μπορούμε να τα τρίψουμε με ένα μαχαιράκι την φλούδα τους και να τα μυρίσουμε. Η έντονη και ευχάριστη μυρωδιά είναι σημάδι ότι είναι καλά και όχι πολυκαιρισμένα. Τα μπαχαρικά πρέπει να τα αγοράζουμε σε μικρές ποσότητες για να τα χρησιμοποιούμε όσο γίνεται πιο σύντομα. Εχθρός των μπαχαρικών είναι η ζέστη και η υγρασία, γι’ αυτό τα φυλάμε σε ράφι ή ντουλάπι που δεν το βλέπει ο ήλιος και ποτέ δεν τα ρίχνουμε κατευθείαν από την συσκευασία στο φαγητό, αλλά βγάζουμε μια μικρή ποσότητα στο χέρι μας μακριά από τους υδρατμούς της κατσαρόλας.
Yummy