προορισμός…γεύση!

Έφτασε η στιγμή να σας συστήσω μια καταπληκτική γυναίκα που είχα την τύχη να γνωρίσω και να εκτιμήσω τόσο τη δουλειά της όσο και τον μοναδικό χαρακτήρα της. Η Χρυσή Μουράτ-Σεβαστιάδου κατέκτησε την 3η θέση στον 4ο διαγωνισμό «Goût de France – Good France» που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία για το «Καλύτερο Ελληνικό μακαρόν 2018».
Γεννημένη στην Πάτρα αλλά με καταγωγή από τον Πόντο, ήταν η μόνη μη επαγγελματίας ζαχαροπλάστης του διαγωνισμού. Αυτό την κάνει ιδιαίτερη τολμηρή σε ένα τόσο δύσκολο κόσμο όπως αυτός της ζαχαροπλαστικής.
Μεγάλωσε σε ένα σπίτι με γεύσεις και αρώματα μπαχαρικών από την κουζίνα της γιαγιάς της. Τέτοιες αναμνήσεις μένουν καλά χαραγμένες στο μυαλό και στην ψυχή μας. Όπως δηλώνει και η ίδια δεν είναι ζαχαροπλάστης αλλά ζαχαροτέχνης!
Με όνειρα και πολύ σκληρή δουλειά προχωράει με μικρά αλλά σταθερά βήματα. Το 3ο βραβείο στον τελικό με το καλύτερο μακαρόν τη γέμισε ικανοποίηση και πολλά ακόμα όνειρα.
Ξετρέλανε τους Γάλλους στο διαγωνισμό αλλά ξετρελαίνει τους πάντες καθημερινά στα social media! Η σχέση της με τη διακοσμητική ζαχαροπλαστική ή ζαχαροτεχνία ή sugar art ξεκίνησε από μια προσωπική ανάγκη έκφρασης. Με αγάπη για την τέχνη και όνειρο να γίνει ζωγράφος, θέλησε να δώσει στα γλυκά της μια μορφή.
Σκέφτηκε πως μπορεί να καταφέρει να διακοσμήσει μια τούρτα ή ένα μπισκότο με τέτοιον τρόπο, ώστε η τελική δημιουργία να μπορεί να πλαισιώσει θεματικά ένα ιδιαίτερο γεγονός της ζωής, όπως τα γενέθλια ή τη γιορτή, τον γάμο, τη βάπτιση αλλά και οποιαδήποτε άλλη κοινωνική περίσταση.
Με φαντασία, πίστη και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, ακολουθεί πάντα διάφορα στάδια διαδικασίας όπως και στην τέχνη: το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη μορφοποίηση, τη ζωγραφική, την προσθήκη διακοσμητικών στοιχείων, τις τελευταίες πινελιές πάνω σε ένα γλυκό και έχοντας ως όπλο τις νέες τεχνικές αλλά και μια ευρεία γκάμα από νόστιμες συνταγές, το τελικό δημιούργημα, η τούρτα ή το μπισκότο, μοιάζει με ένα μικρό έργο τέχνης, αγγίζει την ψυχή των ανθρώπων και αποτελεί το κομμάτι του δικού τους γευστικού παραμυθιού.
Η δουλειά της δεν σταματά εδώ αφού παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εκπαίδευση σε νέες τεχνικές και μεθόδους.
Δεν σταματά να ονειρεύεται και θέτει στόχους αφού θέλει πάντα να δημιουργεί και με αυτό το τρόπο δείχνει μια θετική διάθεση για εξέλιξη. Στόχοι τις είναι:
– Να ανταποκρίνεται στις δημιουργικές προκλήσεις με έμπνευση και φαντασία, φτιάχνοντας signature γλυκά, που η αισθητική, τα αρώματα και οι γεύσεις τους να δίνουν χαρά στους ανθρώπους
– Να μοιράζεται γλυκά μυστικά δημιουργικότητας που θα ενταχθούν σε ένα πλαίσιο παρουσίασης τεχνικών κατασκευής μπισκότου και τούρτας υπό μορφή σεμιναρίων
– Να γίνεται καθημερινά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.
Τι σας έλεγα λοιπόν; Θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους που καταφέραν να συνδυάσουν τα όνειρα τους με τη πραγματικότητα!
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες δημιουργιών τις, ακολουθείστε της στα social media:
Instagram: Chrisi Murat
Facebook: Χρυσή Μουράτ

1 Comment

  1. Ευχαριστούμε Ντίνα μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *