Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Το carambar το γνωρίζετε;

Το carambar το γνωρίζετε;

Κολλάει στα δόντια, αλλά αρέσει πολύ σε μεγάλα και μικρά παιδιά. Το Carambar είναι μια πολύ δημοφιλή καραμέλα στη Γαλλία. Σύμφωνα με το μύθο, αυτή η καραμέλα δημιουργήθηκε κατά λάθος ανακατεύοντας το κακάο μαζί με τη καραμέλα.
Το Carambar ξεκίνησε από τη βόρεια Γαλλία στη Λιλ. Ήταν το 1954 όταν ένας υπάλληλος με τον διευθυντή ενός εργοστασίου αποφάσισαν να ανακατέψουν πολύ κακάο με καραμέλα που τους είχαν μείνει. Από αυτό το μείγμα βγήκε ένα ζαχαρωτό. Το μακρόστενο σχήμα του, το οφείλει σε μια προβληματική μηχανή του εργοστασίου. Μύθος ή πραγματικότητα; Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει γίνει πλέον ένα κομμάτι της Γαλλικής ιστορίας.
Το 1969, μπαίνουν στο εσωτερικό των συσκευασιών μικρά ανέκδοτα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια περιείχαν κουπόνια για δώρα.
Το 1972 η καραμέλα εξελίσσετε στο στο Super Caram’bar το 1972 και μετά από 5 χρόνια Super Carambar. Tο σημερινό όνομα του Carambar το έχει από 1984. Και πλέον δεν έχει μόνο μια γεύση άλλα πολλές και διαφορετικές. Με γεύσεις φρούτων και απαλά αρώματα, το carambar έχει έρθει για να μείνει!


Related Posts

KOUZINA 2019 – ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ…

KOUZINA 2019 – ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ…

Ύμνος στη μανιταροπαραγωγή και την αρνιώτικη μουντοβίνα η αρχαιοελληνική εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2019! Ως πραγματικά πράσινη και οικολογική εβδομάδα μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρώτη γαστρονομική ενότητα του KOUZINA 2019, η οποία είχε τίτλο «η αρχαιοελληνική κουζίνα» και τιμώμενο τοπικό προϊόν την αρνιώτικη μουντοβίνα, […]

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γλυκιά συνταγή για κρέμα καραμελέ από την Ντίνα Νικολάου για το τέλος της εβδομάδας. Τα ολόκληρα αυγά περιέχουν περίπου 72 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια λίπους και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες…