Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ταξίδια γεύσης: Ετοιμάζοντας ινδικό γεύμα για φίλους, στο σπίτι μου!

Ταξίδια γεύσης: Ετοιμάζοντας ινδικό γεύμα για φίλους, στο σπίτι μου!

Κάθε πρόσκληση στους αγαπημένους μου, είναι για μένα γιορτή… Η προετοιμασία, το τραπέζι, το μαγείρεμα, η ατμόσφαιρα, η ενέργεια της υποδοχής, τα φιλιά και οι αγκαλιές στην είσοδο του σπιτιού!
05 113+121 Λατρεύω όλη την διαδικασία και την ζω χωρίς άγχος. Αυτό συμβουλεύω και σε σας, φίλοι μου. Η τέχνη της υποδοχής και της φιλοξενίας είναι στο αίμα του Έλληνα, οπότε απολαύστε το. #spenditwell
03 95+96 Ακολουθήστε με τώρα, βήμα-βήμα στην κουζίνα. Την ποδιά μου, το χαμόγελό μου, τα απαραίτητα υλικά από τα Marks & Spencer food και πάμε!
04 90
Ξεκινάω με το αρωματικό ρύζι μπασμάτι, τις γαρίδες, σάλτσα κάρυ και γάλα καρύδας από τα Marks & Spencer food. Ζεσταίνω 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτω 1 κουτ. γλυκού κοπανισμένο πράσινο κάρδαμο, 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη, ½ κουτ γλυκού σαφράν σε στήμονες, και 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο.
145_M&S_5133-web08 142
Ρίχνω 300 γρ. μπασμάτι και ανακατεύω να σωταριστεί ελαφρώς και προσθέτω 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές. Μετά, προσθέτω ζεστό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Το αφήνω να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
146+148
Εν τω μεταξύ, σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 10 γρ. βούτυρο. Προσθέτω ½ κουτ. γλυκού κοπανισμένο πράσινο κάρδαμο, ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη και 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκοτριμμένο. Μετά από 1 λεπτό ρίχνω 300 γρ. γαριδούλες και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν.
10 164+165
Προσθέτω το μείγμα αρωματικών που ανακάλυψα στα Marks & Spencer food ανακατεύω και αφαιρώ της γαρίδες από το κατσαρολάκι.
166_M&S_5198 11 167+174
Βάζω στην κατσαρόλα την πάστα κάρυ και την σάλτσα κάρυ. Τα ανακατεύω και μετά από 3 λεπτά προσθέτω λίγο ζεστό νερό, 1 συσκευασία coconut milk M&S και 1 συσκευασία coconut cream M&S από τα Marks & Spencer food.
175+176
Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνω τις γαρίδες και ύστερα από 3-4 λεπτά βγάζω το φαγητό από τη φωτιά. Έτοιμη η σάλτσα μου!
Ξεσκεπάζω το μπασμάτι… Όνειρο! Τα κρατάω ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
13 187_M&S_5274 14 195_M&S_5313 15 214_M&S_5379
Ώρα για την Ινδική πουτίγκα με κόκκινα φρούτα. Bάζω σε μια κατσαρόλα, 200 γρ. γάλα φρέσκο, 1 συσκευασία coconut milk M&S και προσθέτω ½ κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο κοπανισμένο και ½ κουτ. γλυκού σαφράν σε στήμονες.
16 256_M&S_5477
Αφήνω τα γάλατα να πάρουν 1-2 βράσεις και ρίχνω 80 γρ. ζάχαρη άχνη.
18 267_M&S_5529 copy
Ανακατεύω και προσθέτω 1 συσκευασία coconut cream Μ&S.
19 269_M&S_5533
Αφήνω να πάρει βράσει και ρίχνω 200 γρ ρύζι μπασμάτι.
17 261_M&S_5504
Χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω και αφήνω να βράσει για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Τέλος, προσθέτω 40 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο, 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα και 300 γρ. μείγμα κατεψυγμένων κόκκινων φρούτων.
20 288_M&S_5605
Έτοιμη η πουτίγκα Marks & Spencer food!
22 310_M&S_5701
Λέω να κάνω και ένα ντιπάκι για το απεριτίφ… Κάτι εύκολο και μέσα στο πνεύμα του τραπεζιού και του ταξιδιού μου. Χμ!… το βρήκα… Γιαούρτι στραγγιστό με τσάτνεϊ ροδάκινου.
Το ντιπάκι μου, θα συνοδεύσει τα αφράτα ψωμάκια NAANS από τα Marks & Spencer food.
Όλα έτοιμα! Πάμε για σερβίρισμα!
336_M&S_5777
Πρώτα το απεριτίφ με το μεζεδάκι του, για να μπουν οι καλεσμένοι μου στο κλίμα. Sparkling Scottish raspberry & British pear που αγόρασα από τα Marks & Spencer Food και φυσικά… μπόλικο πάγο, κάρδαμο και αστεροειδή γλυκάνισο, λεμονιού και κομματάκια φρέσκο βερίκοκο. Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους!
23 321_M&S_5731 copy 24 326_M&S_5747
Είμαι έτοιμη να τους καταπλήξω με το αρωματικό μου μπασμάτι και την πικάντικη σάλτσα με γαρίδες και κάρυ!
Φυσικά η πουτίγκα είναι το απόλυτο επιδόρπιο, για το «ταξιδιάρικο» δείπνο μου.
25 330_M&S_5762 copy
Αχ… λατρεύω τα μαγικά ταξίδια της γεύσης και θέλω να τα μοιράζομαι με φίλους. Οι όμορφες στιγμές, θέλουν καλή παρέα και τα ταξίδια του μυαλού έχουν ανάγκη όλες τις αισθήσεις. Την όσφρηση για τα αρώματα του χθες, την ακοή για τα τραγούδια του σήμερα, την αφή για τα χάδια της υποδοχής, την όραση για τα χρώματα της αναμονής και πάνω απ’ όλα… τη ΓΕΥΣΗ για τη γλύκα του ταξιδιού. Στο κάτω κάτω έχουμε μόνο μια ζωή και αξίζει να τη ζήσουμε καλά! Thank you #Marks&Spencer… Είσαι έμπνευση και υποστηρικτής για τα γευστικά μου ταξίδια! #Spenditwell #Marksandspencerfood #Marksandspencerhome
348_M&S_5801


Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία υπέροχα γευστική πρόταση με τεράστια αντιοξειδωτική αξία! To καλαμπόκι παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο.