Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σε ποια χώρα τρώνε τα περισσότερα σάντουιτς με κεμπάπ;

Σε ποια χώρα τρώνε τα περισσότερα σάντουιτς με κεμπάπ;

Οι Τούρκοι αγαπούν πολύ το κεμπάπ, όπως και οι Γάλλοι και οι Έλληνες άλλωστε! Και όμως, κανείς από αυτούς τους τρεις δεν είναι πρώτος στην κατανάλωσή τους. Οι πρώτοι καταναλωτές κεμπάπ είναι… οι Γερμανοί.
Οι πρώτες συνταγές για κεμπάπ δημιουργήθηκαν στην Τουρκία τον 15ο αιώνα αλλά όχι με την μορφή του σάντουιτς (σουβλάκι).
Στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, ο Mahmet Aygün φαντάστηκε αυτό το σάντουιτς στη δεκαετία του ’70. Αυτός ο Τούρκος μετανάστης εργαζόταν τότε στο εστιατόριο του θείου του.
Και έτσι γεννήθηκε ένα ελληνικό σάντουιτς με τουρκική προέλευση στη Γερμανία… Καθώς υπάρχει μεγάλη τουρκική κοινότητα στη Γερμανία και ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’60, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός ότι το σάντουιτς αυτό έγινε τόσο διάσημο στη Γερμανία. Ονομάζεται «döner kebab» στη βόρεια Γαλλία και στη Γερμανία άλλα πλέον το φωνάζουν, «ελληνικό σάντουιτς». Γιατί όμως;
Ο λόγος είναι απλός. Όταν το σάντουιτς έφτασε στη Γαλλία, οι Έλληνες που είχαν εστιατόρια το έβαλαν στο μενού τους. Οι καταναλωτές τότε το ονόμασαν γρήγορα «ελληνικό σάντουιτς», ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε ελληνική προέλευση. Τέλος πάντων, είτε είναι ελληνικό, τουρκικό ή γερμανικό, το σουβλάκι κεμπάπ παραμένει ένα από τα αγαπημένα σάντουιτς όλης της Ευρώπης. Προσέξτε όμως να μην το τρώτε και πολύ συχνά αφού φτάνει εύκολα στους 1.200 θερμίδες, ειδικά όταν σερβίρετε με πατάτες και σάλτσα.


Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe