προορισμός…γεύση!

Δεν χρειάζετε να σας παρουσιάσω την Coca Cola! Αυτό το διάσημο αναψυκτικό που συνδέεται με την Αμερική είναι πλέον γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αλλά, το αγαπημένο αναψυκτικό που αρέσει πολύ, έρχεται από αλλού. Η Coca Cola γεννήθηκε στη Γαλλία…
Η Coca-Cola μπορεί να είναι το σύμβολο της αμερικανικής junk-food, έχει όμως, τις ρίζες του, στη Γαλλία. Και πιο συγκεκριμένα στη Κορσική.
Ήταν το 1863 (20 χρόνια πριν τη δημιουργία της Coca-Cola) όταν ένας φαρμακοποιός της Κορσικής, ο Angelo Mariani εφεύρε το κρασί Mariani. Αρχικά, το ποτό παρασκευαζόταν από κόκκινο κρασί και φύλλα κόκας. Έδινε δύναμη σε όσους το πίνανε και είχε και αναβολικές ιδιότητες, κάτι που είναι λογικό, αφού τα φύλλα κόκας περιέχουν κοκαΐνη. Διάσημες προσωπικότητες, όπως ο γνωστός Εμίλ Ζολά, ήταν υπέρ αυτού του ποτού.
Είκοσι χρόνια μετά, ο αμερικανός φαρμακοποιός John Pemberton, δημιούργησε ένα ποτό σχεδόν ίδιο με τον γάλλο συνάδελφό του, αλλά πρόσθεσε καρύδα. Την καρύδα δεν την διάλεξετε τυχαία, αλλά επειδή είναι πολύ πλούσια σε καφεΐνη.
Αυτή η νέα συνταγή θα γινόταν λίγα χρόνια αργότερα, η διάσημη Coca-Cola.

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *