Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ;

ΠΩΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ;

Ένα επιτυχημένο μπέργκερ δεν είναι μόνο η συνταγή. Το σωστό ψήσιμο στο σωστό χρόνο είναι που θα το κρατήσει ζουμερό και πεντανόστιμο.

Στο τηγάνι: Θα βάλεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία, σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να αχνίσει. Τότε ρίχνεις ελάχιστο λαδάκι, το ανακινείς να απλώσεις και να λαδώσει όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Βάζεις τα μπέργκερ και τα ψήνεις για 5-6 λεπτά. Τα γυρίζεις με τη σπάτουλα και τα ψήνεις για άλλα 5 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Στο γκριλ: Ανάβεις το γκριλ του φούρνου να ζεσταθεί. Λαδώνεις λίγο τη σχάρα του φούρνου και τοποθετείς επάνω σε μια λαμαρίνα (για να μη λερώσεις το φούρνο με τα ζουμάκια από τα μπέργκερ) και βάζεις τη σχάρα στο φούρνο να κάψει. Αφού κάψει, τοποθετείς τα μπέργκερ και τα ψήνεις 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, με ένα γύρισμα.

Στο φούρνο: Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψάκι, αραδιάζεις τα μπέργκερ και τα ψήνεις για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου (10 λεπτά) τα γυρίζεις για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Στα κάρβουνα: Εδώ είναι το καλύτερο… Αν είσαι μερακλής και έχεις ψηστιέρα με κάρβουνο, φτιάχνεις μια δυνατή, καυτή θράκα. Λαδώνει καλά μια σχάρα και την βάζεις να κάψει καλά. Τοποθετείς τα μπέργκερ και ψήνεις για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ

Η τάρτα με πιπεριές είναι πικάντικη, πολύχρωμη και γευστικότατη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ελληνικές πιπεριές από τη Φλώρινα και αν θέλετε να προσθέσετε 1-2 πιπερίτσες καυτερές που θα δώσουν πιο μερακλίδικο τόνο και θα είναι ιδανική να την συνοδέψετε με μπυρίτσα ή ουζάκι.

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.