Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΩΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ;

ΠΩΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ;

Ένα επιτυχημένο μπέργκερ δεν είναι μόνο η συνταγή. Το σωστό ψήσιμο στο σωστό χρόνο είναι που θα το κρατήσει ζουμερό και πεντανόστιμο.

Στο τηγάνι: Θα βάλεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία, σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να αχνίσει. Τότε ρίχνεις ελάχιστο λαδάκι, το ανακινείς να απλώσεις και να λαδώσει όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Βάζεις τα μπέργκερ και τα ψήνεις για 5-6 λεπτά. Τα γυρίζεις με τη σπάτουλα και τα ψήνεις για άλλα 5 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Στο γκριλ: Ανάβεις το γκριλ του φούρνου να ζεσταθεί. Λαδώνεις λίγο τη σχάρα του φούρνου και τοποθετείς επάνω σε μια λαμαρίνα (για να μη λερώσεις το φούρνο με τα ζουμάκια από τα μπέργκερ) και βάζεις τη σχάρα στο φούρνο να κάψει. Αφού κάψει, τοποθετείς τα μπέργκερ και τα ψήνεις 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, με ένα γύρισμα.

Στο φούρνο: Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψάκι, αραδιάζεις τα μπέργκερ και τα ψήνεις για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου (10 λεπτά) τα γυρίζεις για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Στα κάρβουνα: Εδώ είναι το καλύτερο… Αν είσαι μερακλής και έχεις ψηστιέρα με κάρβουνο, φτιάχνεις μια δυνατή, καυτή θράκα. Λαδώνει καλά μια σχάρα και την βάζεις να κάψει καλά. Τοποθετείς τα μπέργκερ και ψήνεις για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

  Αυτό το λαχταριστό φαγητό που μοσχοβολάει Ιταλία και αγαπάμε πολύ έχει και αυτό τα μυστικά του για να γίνει τέλειο. Θα βρείτε παρακάτω τα 10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τα λαζάνια. 1.Προσοχή στην υγρασία του κιμάΤα λαζάνια στο φούρνο με κιμά είναι […]

10 TIPS ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΒΑΦΛΕΣ!

10 TIPS ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΒΑΦΛΕΣ!

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι βάφλες; Γλυκές ή αλμυρές είναι το τέλειο σνακ! Πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο νόστιμες, τραγανές και να λιώνουν στο στόμα; Παρακάτω θα βρείτε 10 tips για πετυχημένες βάφλες! Να είναι τέλειες και να τις κάνετε με τα χεράκια […]



Subscribe