Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πώς να μαγειρέψετε τα γλυκάδια

Πώς να μαγειρέψετε τα γλυκάδια

Μην σας ξεγελάει το όνομα, τα γλυκάδια δεν είναι γλυκά! Αυτή τη φόρα θα σας μιλήσω για κρέας. Τα γλυκάδια προέρχονται από τον θύμο αδένα ή το πάγκρεας του μοσχαριού, του αρνιού και του χοιρινού. Ο θύμος αδένας βρίσκεται μεταξύ του λαιμού και του στήθους των νεαρών ζώων ενώ στα ενήλικα ζώα εξαφανίζονται. Στα γαλλικά ονομάζονται ris de veau αν είναι μοσχαρίσια και στα αγγλικά sweet breads εκεί καν δεν είναι παραπλανητικό το όνομα! Συνταγές υπάρχουν πολλές, ίσως να μην έχετε τολμήσει ακόμα να τα μαγειρέψετε γιατί δεν γνωρίζετε το τρόπο. Θα βρείτε παρακάτω τα πάντα για να κάνετε τα πιο νόστιμα γλυκάδια.
Να ξέρετε όμως πως πριν μαγειρέψετε τα γλυκάδια, θα πρέπει να τα έχετε πλύνει και να τα έχετε αφήσει σε ένα μπολ με νερό που θα έχετε αλλάξει πολλές φορές μέχρι να γίνει καθαρό. Επίσης μη ξεχάσετε πριν τα μαγειρέψετε να τα βάλτε πρώτα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 6 λεπτά. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσετε ευκολά να αφαιρέσετε το λίπος και τα δέρμα του.

Kατσαρόλα
Αφού έχετε μαλακώσει τα γλυκάδια για περίπου 6 λεπτά σε βραστό νερό, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στη κατσαρόλα. Για αυτό, βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ένα ποτήρι λευκό κρασί και γεμίστε την με νερό πάνω από τη μέση. Προσθέστε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο και σέλινο. Βάλτε και λίγο θυμάρι, ένα φύλλο δάφνης και γαρίφαλο, ταιριάζει τόσο πολύ με αυτό το φαγητό. Αλατοπιπερώνετε το ζωμό. Για να σας είναι πιο εύκολο, μπορείτε να βάλετε και έναν κύβο ζωμό που θα αραιώσετε στο νερό. Αφήστε να πάρει μια πρώτη βράση και ρίξτε τα γλυκάδια. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που. Στραγγίστε καλά τα γλυκάδια πριν τα συνδυάσετε με την αγαπημένη σας συνταγή.

Τηγάνι
Πριν τα μαγειρέψετε στο τηγάνι, θα πρέπει πρώτα να τα αφήσετε να βράσουν για 6 λεπτά (την ίδια διαδικασία και παραπάνω). Μη ξεχάσετε να τα στραγγίσετε καλά μετά το βράσιμο. Βάλτε τα για λίγο σε κρύο νερό πριν αφαιρέσετε καλά τις μεμβράνες που θα έχει. Αλευρώστε όλα τα γλυκάδια καλά πριν τα τηγανίσετε. Τινάξτε τα για να φύγει το αλεύρι που θα περισσεύει. Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο βούτυρο και αφήστε τα γλυκάδια μέχρι να ροδίσουν για περίπου 6 έως 8 λεπτά, γυρίζοντας τα αρκετές φορές. Όσο τηγανίζονται ρίξτε τακτικά από πάνω τους το ζωμό μαγειρέματος τους. Θα μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια νόστιμη σάλτσα με κρέμα γάλακτος ή με ένα μείγμα σκόρδου, μαϊντανό και λεμόνι.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Το αλάτι είναι παντού και κυρίως στα έτοιμα, προπαρασκευασμένα φαγητά. Συνήθως είναι κρυμμένο, και δεν γνωρίζουμε πόσο αλάτι καταναλώνουμε καθημερινά (μερικές φορές, προσθέτουμε αλάτι πριν καν δοκιμάσουμε το φαγητό). Άρα, μιλάμε για υπερκατανάλωση αλατιού. Δυστυχώς, πρέπει πρώτα να πάει κάτι στραβά, για να αποφασίσουμε να […]



Subscribe