προορισμός…γεύση!

Δεν σας κρύβω πως τα αρωματικά βότανα δεν είναι πάντοτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσει κανείς ή να τα κόψει. Μην μου ανησυχείτε όμως σας έχω τη λύση για να τα κόβετε πάντα ομοιόμορφα και εύκολα.
Βότανα όπως ο βασιλικός, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ή μέντα, το θυμάρι ή ακόμα και το δενδρολίβανο είναι από τα πιο δημοφιλές και από αυτά που χρησιμοποιούμε πολλές φορές στα φαγητά μας για να αρωματίσουν και να δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω στην γεύση. Μόνο η μυρωδιά και η γεύση τους, εκτός και από τα πολλά οφέλη που έχουν για την υγεία μας, είναι λόγοι για να τα καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Αλλά όταν έρχεται ή ώρα να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια, εκεί τα χάνετε!
Προκειμένου λοιπόν για να μην σκορπιστούν από δω και από εκεί στο ξύλο κοπής, και να κοπούν όλα τα βότανα σε ομοιόμορφο μέγεθος, σας έχω τη λύση! Πριν χρησιμοποιήσετε το μαχαίρι σας, ρίξτε λίγο αλάτι στο ξύλο κοπή σας. Οι κόκκοι αλατιού θα κρατήσουν σταθερά τα βότανα και δεν θα γλιστράνε την ώρα που θα τα κόβετε. Επομένως, μην ξεχνάτε να προσαρμόστε τη συνταγή σας μειώνοντας την ποσότητα του αλατιού.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Απάντηση