Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σαντιγί και «χτυπητή κρέμα»

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σαντιγί και «χτυπητή κρέμα»

Καθημερινά ή ακόμα και σε πολλές συνταγές ο όρος «χτυπητή κρέμα» και «σαντιγί» χρησιμοποιούνται ως συνώνυμα. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συνταγών! Σκεφτείτε το καλύτερα… μήπως να είναι η ζάχαρης;

Γίνεται τελικά με ή χωρίς ζάχαρη;
Για να πετύχετε μια χτυπητή κρέμα ή μια σαντιγί , οι κανόνες είναι οι ίδιοι: χρειάζεστε κρέμα γάλακτος (πλήρης), με τουλάχιστον 30% λιπαρά, την οποία θα ανακατέψτε μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσετε μια αφρώδες κρέμα. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να διαλέγετε πάντα μια λιπαρή κρέμα. Αν είναι πολύ ελαφριά, τα λιπαρά μόρια δεν θα καταφέρουν να παγιδέψουν τον αέρα και η κρέμα δεν θα φουσκώσει.
Αν τώρα προσθέσουμε στη «χτυπητή» κρέμα, ζάχαρη (10% του βάρους της κρέμας θέλει, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο) και αν σας αρέσει και λίγη βανίλια για να δώσει γεύση, η κρέμα τότε αλλάζει και από «χτυπητή» γίνεται «σαντιγί». Ναι, αυτή είναι η μόνη διαφορά: μια κρέμα χωρίς πρόσθετα λέγετε χτυπητή, ενώ η σαντιγί είναι μία κρέμα στην οποία προσθέτουμε ζάχαρη. Τόσο απλά!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]