Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη: για όλους εσάς που μπορείτε να ζήσετε χωρίς γλουτένη, αλλά ποτέ χωρίς απόλαυση!!!

Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη: για όλους εσάς που μπορείτε να ζήσετε χωρίς γλουτένη, αλλά ποτέ χωρίς απόλαυση!!!

Για πολλά χρόνια τα άτομα με κοιλιοκάκη στερούνταν αγαπημένα τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά, λόγω της περιεκτικότητας τους σε γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε μερικά δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη και σε μικρότερο βαθμό στη βρώμη και είναι υπεύθυνη για το «φούσκωμα» του ζυμαριού.
Ωστόσο, το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού των ασθενών με κοιλιοκάκη αντιδρά στη γλουτένη, προκαλώντας βλάβες στο λεπτό έντερο και πιο συγκεκριμένα στην εσωτερική επιφάνεια του λεπτού εντέρου (λάχνες και μικρολάχνες). Έτσι, όταν τα άτομα αυτά καταναλώνουν γλουτένη εμφανίζουν συμπτώματα όπως διάρροια, εμετούς, απώλεια σωματικού βάρους, χρόνια κόπωση, ελλιπή ανάπτυξη λόγω δυσαπορρόφησης θρεπτικών συστατικών.
Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια αρκετές εταιρίες στο χώρο των τροφίμων έχουν λανσάρει προϊόντα χωρίς γλουτένη δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους με δυσανεξία στην γλουτένη να διευρύνουν τις επιλογές τους για την επιλογή τέτοιων ειδικών τροφίμων. Για παράδειγμα γνωστή Ιταλική εταιρία στο χώρο των τροφίμων διαθέτει τους τελευταίους μήνες στην αγορά «ζυμαρικά» χωρίς γλουτένη από λευκό και κίτρινο καλαμπόκι και ρύζι.
Προκειμένου να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει τα κατάλληλα ζυμαρικά, αναζητήστε στο σούπερ μάρκετ εκείνα που έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι πιστοποιημένα προϊόντα Χωρίς Γλουτένη
  • Παράγονται σε ειδικές εγκαταστάσεις παραγωγής προϊόντων χωρίς γλουτένη
  • Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ως συστατικά
  • Δημιουργούνται από τη μίξη καλαμποκιού και ρυζιού

Μια υγιεινή μερίδα για έναν ενήλικα είναι 1½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένα ζυμαρικά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση έτοιμων σαλτσών και dressing, μιας και τα συγκεκριμένα τρόφιμα συχνά αποτελούν κρυφές πηγές γλουτένης.

Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, Αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.logodiatrofis.grwww.activekids.grwww.care24.gr


Related Posts

Η Υγιεινή Διατροφή & η προστασία του Περιβάλλοντος γίνονται τώρα παιχνίδι και για μαθητές με αναπηρία

Η Υγιεινή Διατροφή & η προστασία του Περιβάλλοντος γίνονται τώρα παιχνίδι και για μαθητές με αναπηρία

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επεκτείνει τη συνεργασία της με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Για τα παιδιά μας θέλουμε πάντα το καλύτερο: την καλύτερη εκπαίδευση, την ουσιαστική και τακτική επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την καλύτερη διατροφή και, πάνω απ’ όλα, τη δυνατότητα να τους […]

ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αυτή την εποχή, περισσότερο παρά ποτέ ξεκινάει το άγχος της απώλειας σωματικού βάρους και επομένως της δίαιτας. Τα περιττά κιλά του χειμώνα μπορούν τώρα να φαίνονται πιο έντονα και το άγχος της «φιγούρας μπικίνι» γίνεται «εμμονή». Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να μας […]