προορισμός…γεύση!

Σας είχα ξαναμιλήσει για τον φίλο μου τον Stephan, τον βασιλιάς των μαρμελάδων! Και λίγα λέω αφού το 2015 έγινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της μαρμελάδας. Εκείνος ξέρει καλά τα φρούτα και τις εποχές και μ’ εκπλήζει πάντα ευχάριστα όταν συναντιόμαστε ! Είχα τη τύχη πολλές φορές να βρίσκομαι κοντά του σε κάποιες προετοιμασίες του και ήταν απλά μαγικά. Τόσα αρώματα, τόσες ευχάριστες μυρωδιές και τόσες νέες ιδέες κάθε φορά! Ο Stephan, θα έλεγα, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και αυτό που θέλει είναι να φτιάχνει μαρμελάδες, να κάνει νέους συνδυασμούς και γεύσεις. Δεν αφήνει τίποτα στη τύχη του, όλα είναι ελεγμένα και μετρημένα αφού έτσι γίνονται τα πάντα στη ζαχαροπλαστική. Μια λανθασμένη μονάδα μπορεί να καταστρέψει όλη την ισορροπία των φρούτων. Τα φρούτα του είναι το πάθος του, από μικρός και οι πολλές ώρες δουλειάς ανταμείβονται με τα χαμόγελα των πελάτων του μόλις δοκιμάσουν τη μαρμελάδα του!
Του εύχομαι με τη σειρά μου τα καλύτερα και να συνεχίσει έτσι να μας τρελαίνει με τις δημιουργίες του.
Ας μπούμε λοιπόν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα και ας μάθουμε περισσότερα για τον Stephan!

Πού θα περάσεις φέτος τις γιορτές;
Τα Χριστούγεννα είναι για μένα μια σημαντική γιορτή, θα περάσω λοιπόν τις γιορτές με τα παιδιά μου.

Θα μπορούσες να μου πεις ποια ήταν τα καλύτερα σου Χριστούγεννα;
Τα πιο ωραία Χριστούγεννα είναι αυτά όταν ήμουν παιδί αλλά και τώρα με τα παιδιά μου. Έχω τόσες όμορφες αναμνήσεις σαν παιδί που γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα στους παππούδες μου. Τότε είχε πάντα χιόνι το Δεκέμβρη στη Νορμανδία και είχα την τύχη να περάσω Χριστούγεννα και με τους προ-παππούδες μου. Τόσες όμορφες και απλές στιγμές που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου Χριστουγεννιάτικο στολίδι / αντικείμενο;
Δεν θα πρωτοτυπήσω, αλλά το αγαπημένο μου αντικείμενο είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Ένα ωραίο και αληθινό δέντρο που κάθε χρόνο φροντίζω να το διαλέγω με τα παιδιά μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο φαγητό / γλυκό;
Το αγαπημένο μου Χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι κάτι πολύ απλό, θα έλεγα. Το ετοιμάζω συνέχεια, είναι ένα απλό μήλο που το ψήνω στο φούρνο με ζάχαρη, κανέλα, βούτυρο και λίγο λικέρ calvados. Αυτό το μήλο, μου θυμίζει τόσο πολύ τα παιδικά μου χρόνια στους παππούδες μου στη Νορμανδία.

Μια ευχή για τους φίλους του dinanikolaou.gr;
Συγνώμη αλλά δεν θα πρωτοτυπήσω ούτε εδώ με όλα αυτά που δυστυχώς γίνονται στο κόσμο. Τους εύχομαι πάντως να έχουν υγεία και ηρεμία στα σπίτια τους.

Και για ’μένα;
Για σένα, που εκτιμώ πολύ σου εύχομαι πάνω απ’ όλα να έχεις πάντα υγεία και να συνεχίσεις αυτό που τόσο αγαπάς τη μαγειρική. Υγεία λοιπόν σε σένα και στην οικογένεια σου και όλα τα άλλα έρχονται !

Γνωρίστε καλύτερα τον Stephan μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram https://www.instagram.com/stephanperrotte/

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση