Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ένα σεμινάριο με συνταγές βασισμένες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ένα σεμινάριο με συνταγές βασισμένες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μοναδικό σεμινάριο, αυτό που απολαύσαμε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Θέμα: Το πρωτόλαδο. Κανείς δεν μπορούσε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που μας χάρισε ο Παντελής Ηλιακάκης, υπεύθυνος γευσιγνωσίας στο Olive bar Gaea, του Yolenis. Mας έδειξε τον σωστό τρόπο που πρέπει να γνωρίζουμε για να το δοκιμάσουμε αλλά και όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχουμε. Παράλληλα, φτιάξαμε ένα «πολύπλευρο» λαδόψωμο, δίνοντας διαφορετική γεύση σε κάθε κομμάτι του. Αυτό, μας έδωσε την δυνατότητα, να καταλάβουμε πόσο «δένουν» τα διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά με το φρέσκο ελαιόλαδο. Μια λαδένια, με ντομάτες, κρεμμύδια και καπνιστό σκουμπρί έγινε στη στιγμή και «εξαφανίστηκε» αμέσως αλλά και μοσχομυριστά λαδοκούλουρα με σταφίδες και κουφέτα έκλεισαν γλυκά τη βραδιά μας.

181947 182816 183107 185359 191645 193110 193345 194018 194027 200002


Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

Mόνος στην κουζίνα

Mόνος στην κουζίνα

Πώς να φτιάξω ένα λαχταριστό μπέργκερ; Ποια μπαχαρικά πρέπει να έχει το ντουλάπι μου; Τι συνταγές μπορώ να φτιάξω με μια κονσέρβα; Πώς θα ετοιμάσω ψητό κοτόπουλο στον φούρνο, σαν της μαμάς; Πώς θα φτιάξω μια πεντανόστιμη καρμπονάρα σε 5 μόνο λεπτά; Τιραμισού στο πι […]