Ζωμός λαχανικών
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνω ελάχιστο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο, σε μέτρια φωτιά, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και απλώς να σκορπίσουν τα αρώματά τους. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να πάρει μια βράση και ρίχνω το νερό, το ματσάκι μυρωδικών, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού.
-
Βράζω τα υλικά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι ο ζωμός να μειωθεί στα 2 λίτρα περίπου. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το ζωμό να κρυώσει και τον σουρώνω.
-
Τον χρησιμοποιώ αμέσως στη συνταγή μου ή τον φυλάω στην κατάψυξη, για αρκετούς μήνες, μοιρασμένο σε νάιλον σακουλάκια, καλά δεμένα ή σε πλαστικά ταπεράκια ή τον μοιράζω σε παγοθήκες.
User Reviews
Yummy