Κοκκινιστό κατσαρόλας με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά με αρακά και πατάτες

proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 50΄ 4 μερίδες

 

Μοντέρνο κοκκινιστό με ωραία, δεμένη σάλτσα. Τα καυτερά λουκάνικα είναι τα ιδανικά για να δώσουν πικάντικη γεύση στις πατάτες και τον αρακά.
Υλικά Εκτέλεση
  • 450 γρ. λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά Μουτεβελής, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στη μέση
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρασί λευκό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσω άλλο λάδι, ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τις πατάτες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί και μόλις πάρει 1 βράση, προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, 200 ml νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά.
Αφαιρώ το καπάκι, προσθέτω τον αρακά, τα σοταρισμένα λουκάνικα και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρω το φαγητό, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.