Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών

proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες

 

Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και πρωτότυπα λουκάνικα a la ελληνικά. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην τυρόκρεμα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 στρογγυλό χωριάτικο καρβέλι του ½ κιλού
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα (κρατάμε χωριστά το λευκό μέρος από το πράσινο)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λουκάνικα a la ελληνικά Μουτεβελής, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ένταμ, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι και με όσο ελαιόλαδο έχει μέσα ρίχνω το ξερό κρεμμύδι και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το τυρί κρέμα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Κόβω ένα κομμάτι από το πάνω μέρος του ψωμιού και με ένα κουτάλι αδειάζω την ψίχα του.
Ρίχνω μέσα στο τηγάνι με την κρέμα τα δύο τριμμένα τυριά (κασέρι και ένταμ), τα σοταρισμένα λουκάνικα, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στο καρβέλι.
Βάζω με προσοχή το γεμιστό ψωμί σε ένα ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρω αμέσως.