Τα λαχανικά κομμένα σε σπιρτόξυλα (ζιλιέν) είναι εξαιρετικά διακόσμηση ή για συνοδευτικό και κατάλληλα για γρήγορο κινέζικο τηγάνισμα stir–fry.
ΒΗΜΑ – 1: Καθαρίζω τα καρότα και τα κόβω σε κομμάτια μήκους περίπου 4 εκ. Από κάθε κομμάτι κόβω μια πολύ λεπτή φλούδα, ώστε να μπορώ να στερεώσω αυτό το κομμάτι με ασφάλεια στο ξύλο κοπής.
ΒΗΜΑ – 2: Τοποθετώ κάθε κομμάτι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω (εκεί δηλαδή που αφαίρεσα τη «φλούδα», και το κόβω κατά μήκος με κάθετες τομές μέχρι κάτω.
ΒΗΜΑ – 3: Παίρνω τώρα όλες τις μακριές φέτες, τις τοποθετώ τη μία επάνω στην άλλη και τις κόβω πάλι κατά μήκος, με κάθετες τομές σε κοντινή απόσταση. Τα σπιρτόξυλα είναι έτοιμα.
Ευχαριστούμε Ντίνα μας