προορισμός…γεύση!

Το 1970 ο ιδρυτής της οικοτεχνίας Κωνσταντίνος Μουτεβελής, ξεκινώντας από την Καλαμάτα, ήρθε στην Αθήνα να συνεχίσει τον αγώνα της επιβίωσης κουβαλώντας όμως πάντα μαζί του τις μνήμες και τις παραδόσεις της καταγωγής του. Μαζί με την προσωπική του φροντίδα, την εμπειρία και το μεράκι του δημιούργησε, με την πολύτιμη βοήθεια της συζύγου του, τα καπνιστά παραδοσιακά λουκάνικα Καλαμάτας με φλούδα πορτοκαλιού, κρασί και φυσικά καρυκεύματα.
Σήμερα, ο Δημήτρης Μουτεβελής πιστός στο έργο του πατέρα του και στην παράδοση της οικογένειας συνεχίζει να παράγει με τον ίδιο αυθεντικό τρόπο, εκλεκτής γεύσης λουκάνικα.
Το εργαστήρι της οικογένειας Μουτεβελή από την αρχή της ίδρυσης του μέχρι και σήμερα δεσμεύτηκε από κοινού στους τρεις παρακάτω στόχους και βασικές αξίες της οικογένειας:

  • Η πίστη στη διατήρηση των παραδοσιακών συνταγών του τόπου από το 1970
  • Η εμπειρία και το μεράκι για τη δημιουργία παραδοσιακών προϊόντων με εκλεκτή γεύση
  • Η επιλογή άριστης ποιότητας πρώτων υλών και φυσικών μπαχαρικών και μυρωδικών

Τα λουκάνικά φτιάχνονται από διαλεκτά κομμάτια φρέσκου χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος, 100% φυσικά μυρωδικά και μπαχαρικά, εκλεκτό κόκκινο κρασί, φρέσκα υλικά όπως πορτοκάλι και πράσο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις συνταγές των παππούδων. Όλα τα λουκάνικα που παράγουν ωριμάζουν με τον παραδοσιακό τρόπο καπνισμένα με ξύλο οξιάς, για να δώσουν τη γεύση και τη νοστιμιά του αυθεντικού, σπιτικού λουκάνικου.

Τα κλασσικά

Λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι
Διαλεχτά κομμάτια φρέσκου χοιρινού κρέατος αναμειγνύονται με κύμινο, θρούμπι και κόλιανδρο ισορροπώντας άριστα το άρωμα που προσδίδει η φυσική φλούδα πορτοκαλιού. Όλα αυτά τα συστατικά ζυμώνονται μαζί με εκλεκτό κόκκινο κρασί και ωριμάζουν για 24 ώρες πριν γεμιστούν σε φυσικό χοιρινό έντερο, στεγνώσουν στον αέρα και τέλος καπνιστούν παραδοσιακά με ξύλο οξιάς. Δυνατό άρωμα και μοναδική γεύση που θα σας ξαφνιάσει!
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
portokali44

Λουκάνικα τ. Καλαμάτας
Ιδανικό για τους φίλους μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με το άρωμα του πορτοκαλιού αλλά είναι λάτρεις του χωριάτικου λουκάνικου. Το λουκάνικο Καλαμάτας με θρούμπι και κύμινο ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής. Τα κομμάτια του χοιρινού κρέατος, με έναν άριστο συνδυασμό φυσικών μπαχαρικών και μυρωδικών, ζυμώνονται μαζί με εκλεκτό κόκκινο κρασί, στη συνέχεια ωριμάζουν και γεμίζονται σε χοιρινό έντερο για να καπνιστούν παραδοσιακά με ξύλο οξιάς. Ένα χωριάτικο λουκάνικο που δύσκολα θα σας αφήσει ασυγκίνητους!
Πατάτες γεμιστές με λουκάνικα Καλαμάτας και ψητά λαχανικά
kalamatas61

Λουκάνικα με πράσο
Μία παραδοσιακή συνταγή Θεσσαλίας από τα χωριά των Αγράφων βασισμένη στην αγάπη και το σεβασμό μας για τις αυθεντικές γεύσεις που μας προσφέρει η ελληνική επαρχία. Δίνοντας πάντα ιδιαίτερη προσοχή στα φρέσκα, φυσικά συστατικά τα διαλεκτά κομμάτια χοιρινού κρέατος και τον παραδοσιακό τρόπο καπνίσματος καταφέρνουμε να δημιουργούμε το χωριάτικο λουκάνικο με πράσο. Το μπαχάρι, η ρίγανη και το πράσο μας δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που συνδυάζει αρώματα και σπιρτάδα!
Κεφτεδάκια με λουκάνικα χωριάτικα με πράσο στο φούρνο με λεμονοσκορδάτες πατατούλες
praso34

Λουκάνικα μοσχαρίσια με κρασί & θυμάρι
Εκλεκτά κομμάτια από 100% μοσχαρίσιο κρέας, κόκκινο κρασί, θυμάρι και άλλα μπαχαρικά και μυρωδικά μαζί με φρέσκο κρεμμύδι συνδυάζονται για να δημιουργηθεί ένα λουκάνικο μοναδικά γευστικό και παράλληλα με υψηλή διατροφική αξία. Για τους λάτρεις του μοσχαρίσιου κρέατος αλλά και της υγιεινής διατροφής, θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.
Λαζάνια με μοσχαρίσια λουκάνικα, μανιτάρια και μοτσαρέλα
mosxarisia27


1 Comment

  1. Flavorful

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *