προορισμός…γεύση!

Διάσημοι χειμερινοί προορισμοί, αλλά και το καλοκαιράκι που βρεθήκαμε εκεί ήταν όμορφα και δροσερά και φυσικά δοκιμάσαμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Όπως ξέρετε μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας τις ανακαλύψεις μου, έτσι θα κάνω και τώρα με το fondue τυριών με τη raclette αλλά και με τη tartiflette. Θα φροντίσω να ανεβάσω στο site στις συνταγές και τις τρείς σπεσιαλιτέ. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν μέσα από 3 πιάτα στην Ελβετία και στη Γαλλία!

Στο Crans Montana
Στην καρδιά των Άλπεων το Cran Montana είναι ένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελβετία. Ένα πανέμορφο ορεινό χωριό με λίμνες, τέλεια σαλέ και υπέροχη θέα.
img_9610-web img_96239657-web img_9647-webimg_96379598-web

Στη διαδρομή προς Crans Montana απαραίτητη στάση για τα περίφημα βερίκοκα του Valais.
img_9594-web img_95999601-web img_96069584-web

H πόλη…
img_9149-web img_91629163-web img_9169-webimg_91719246-web img_91959201-web

Στάση απογευματινή για καφεδάκι και γλυκάκι…
img_04600461-webimg_0466468-web

Απολαυστικό φοντύ τυριών σε καρβέλι.
img_0455-web

Ελβετική σπεσιαλιτέ με τυριά λιωμένα, συνήθως έμμενταλ και ελβετική γραβιέρα, σε συνδυασμό με κρασί και κιρς. Συνοδεύετε αυστηρά με τσάι ή λευκό κρασί, επιβάλετε να αποφύγουμε το νερό γιατί η δυσπεψία που θα ακολουθήσει θα σας βασανίσει και θα μειώσει τη γευστική εμπειρία… ως γνωστόν το σώμα θυμάται.
img_04890498_web img_05000505-web img_05110515-web

Στο Chamonix
Το Chamonix είναι  ένα εξαιρετικό μέρος για το χειμώνα αλλά και για το καλοκαίρι. Ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο το MONT BLANC (το ψηλότερο βουνό της Δυτικής Ευρώπης) και απίστευτες πίστες για σκι με θέα την κοιλάδα του Chamonix.
img_06060614-web

ΜΟΝΤ BLANC…
img_9702-web img_9716-web img_96749690-webimg_9723-web

Το Chamonix είναι η πρώτη πόλη που φιλοξένησε τους πρώτους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες το 1924.
img_06220649-web

Αγοράζοντας τυριά και αλλαντικά…
img_9740-web img_97309735-webimg_9738-webimg_06810682-web

Tο ξακουστό και νοστιμότατο beaufort…
img_06750673-web

Τυριά της περιοχής που αξίζει να δοκιμάσετε (reblochon, Brillat Savarin, beaufort, emmental).
img_0666-web

Αλλαντικά!!! avec moderation που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι…
img_06630669-web

Λουκάνικο αγριογούρουνου και λουκάνικο αγριογούρουνου με μύρτιλα.
img_06760677-webimg_0678-web

Raclette, είναι ένα παραδοσιακό τυρί προστατευόμενης προέλευσης από το καντόνι Valais… Στην Ελβετία (Canton du Valais) αλλά έχουμε raclette και στη Γαλλία (Auvergne, Savoie, Bretagne).
img_9762-web

Σε ένα ειδικό μηχάνημα με 2 πλάκες με ηλεκτρικές αντιστάσεις τοποθετούμε το τυρί, το οποίο αρχίζει και λιώνει σιγά σιγά… και αρχίζει να κυλάει (κόλαση!!!) το λιωμένο τυρί το παίρνουμε με βραστές πατατούλες ή μπουκίτσες από ψωμάκι ή κομματάκια από λουκάνικο ή κομματάκια από άλλα αλλαντικά.
img_0699-web img_07090712-web img_07200722-web

Αλλαντικά για τη ρακλέτ…
img_0706-web

Τα γκρατάν με πατάτες βραστές, κρεμμύδι και λαρδί (άλλη αμαρτία…) συνήθως σερβίρετε με πράσινη σαλάτα (για άλλοθι!)
img_0704-web

1 Comment

  1. Flavorful

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *