Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο τελευταίο σεμινάριο της χρονιάς, η Citrus ήταν η καλύτερη επιλογή για να μας γλυκάνει αλλά και να μας δώσει μια νότα χαρά και αισιοδοξίας.
Η κυρία Ελένη Σία, ήταν μαζί μας για να μας μιλήσει για την εταιρία που ξεκίνησε να λειτουργεί το2008 με βασικό αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση διατροφικών προϊόντων με βάση τα ονομαστά εσπεριδοειδή της Χίου. Με φόντο μια γνήσια χιώτικη ιστορία συστηματικής καλλιέργειας και εμπορίου από τον 14ο αιώνα, η Citrus στοχεύει να συνδέσει με δυναμικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των εσπεριδοειδών του Κάμπου ιδρύοντας μια πρότυπη οικοτεχνική μονάδα.
Τα φρούτα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και σημαντικής διατροφικής αξίας τα οποία προωθούνται στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά.
Τα προϊόντα τους είναι αναρίθμητα αλλά όλα, με ξεχωριστό χαρακτήρα και γεύση.
Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο σεμινάριο, απόλαυσαν τις τέλειες φρουτόπιτες που θεωρώ τέλειο σνακ για τις στιγμές που θέλω κάτι γλυκό και φυσικό.
Έκπληξη ήταν η μουστάρδα χιώτικου μανταρινιού με έλαιο τρούφας που αξιοποιήθηκε σε ένα Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας.
Ο πουρές ψητής κολοκύθας, απογειώθηκε με το γλυκό κουταλιού από φλούδα χιώτικου μανταρινιού.
Όσο για το τέλος… Τα καραμελωμένα φρούτα με την «τέλεια» βυσσινάδα και το γλυκό φιστίκι (αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε) δεν περιγράφετε.
Παράλληλα, δοκιμάσαμε πολλά προϊόντα που το κάθε ένα είχε κάτι το ιδιαίτερο. Τα μοναδικά αμυγδαλωτά τους που μοσχοβολούν Χίο, αλλά και την καλύτερη βυσσινάδα που υπάρχει και έκανε το επιδόρπιο εξαιρετικό. Τις υπέροχες μαρμελάδες αλλά και το γνωστό μας «υποβρύχιο» σε γεύσεις πρωτότυπες και ξεχωριστές.
❤️ ❤️ ❤️