προορισμός…γεύση!

Η εταιρεία Thirsty Fruits ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 από μια ομάδα Γεωπόνων – Τεχνολόγων Τροφίμων με όραμα να προσφέρουν κάτι ποιοτικά ανώτερο σε όλους άυτούς που δεν εφησυχάζουν ειδικά όταν πρόκειται για τη διατροφή τους.
Αφορμή για αυτό στάθηκε η παρατήρηση ενός λογικού παράδοξου! Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με ένα από τα καλύτερα εδαφικά μικροκλίματα παγκοσμίως, γιατί κυκλοφορούν κατά κύριο λόγο εισαγόμενα αποξηραμένα φρούτα από τρίτες χώρες έχοντας μάλιστα επεξεργαστεί με θείο; Ακόμα χειρότερα σε κάποια έχει προστεθεί ζάχαρη σε ποσοστά που αγγίζουν μέχρι και το 40%. Η Thirsty Fruits επέλεξε λοιπόν να εγκατασταθεί στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας προκειμένου να προμηθεύεται άμεσα και με το λιγότερο δυνατό κόστος φρούτα από το Ν. Κορινθίας που συνδυάζει παραθαλάσσιες καλλιέργειες αλλά και ορεινούς οπωρώνες σε μια στενή ζώνη ανάμεσα στον Κορινθιακό κόλπο και τα βουνά της Αρκαδίας.
Ανήσυχοι και οι ίδιοι και παραμένοντας πιστοί στο όραμά και τις γνώσεις μας, επενδύουμε καθημερινά το χρόνο, το μεράκι και την αγάπη μας στην παραγωγή Ελληνικών αποξηραμένων προϊόντων, ποιοτικά ανωτερων από κάθε άλλο!
Ξεκινώντας από το στάδιο της συγκομιδής, η Thirsty Fruits στέλνει τους καταρτισμένους γεωπόνους της να επιλέξουν καρπούς άριστης ποιότητας από Έλληνες παραγωγούς. Έτσι τα αποξηραμένα φρούτα που θα προκύψουν διατηρούν το φυσικό τους άρωμα και είναι πολύ γευστικά αποκλειστικά και μόνο στα φυσικά σάκχαρα του καρπού. Από τη συγκομιδή τα φρούτα κατευθύνονται απ’ ευθείας στους ψυκτικούς θαλάμους όπου φυλάσσονται στις κατάλληλες συνθήκες έως την επεξεργασία τους.
Μετά το πλύσιμο και τη διαλογή, τα προϊόντα τοποθετούνται στο θάλαμο ξήρανσης. Προκειμένου να διατηρήσουν μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους και δεδομένου ότι δεν προστίθενται συντηρητικά σε κανένα στάδιο, η αφυδάτωση γίνεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και απαιτεί πολύ χρόνο. Μετά την ξήρανση ακολουθεί και 2η διαλογή πριν τα προϊόντα συσκευαστούν κατάλληλα ώστε να φτάσουν κοντά σας αναλλοίωτα. Τρανή απόδειξη για το πόσο πολύ υπολογίζουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας όλοι εδώ στη Thirsty Fruits, αποτελεί και το γεγονός ότι η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από την TUV Austria σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 22000:2005.

Αποξηραμένα Δαμάσκηνα oλόκληρα – Χωρίς Κουκούτσι
Συλλέγουμε δαμάσκηνα από έναν ορεινό οικισμό του Ν. Κορινθίας σε υψόμετρο 600 μέτρων. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αποτελούν μια μεγάλη διατροφική δύναμη καθώς συνδυάζουν την υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες αλλά και την χαμηλή σε άλλα επιβαρυντικά για την υγεία.
Συγκεκριμένα, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, φυσικά σάκχαρα, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο αλλά και σας βιταμίνες Α, β-καροτίνη και φυλλικό οξύ. Αντίθετα, δεν περιέχουν λιπαρά, αλάτι και χοληστερόλη ενώ έχουν και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Αποξηραμένα Βερίκοκα ολόκληρα – Χωρίς Κουκούτσι
Είναι γνωστό ότι η Β. Ελλάδα έχει μεγάλη παραγωγή σε ροδάκινα & βερίκοκα. Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι πως τη μεγαλύτερη παραγωγή σε βερίκοκο την έχει ο νομός Κορινθίας!
Όπως τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έτσι και τα αποξηραμένα βερίκοκα δε θα μπορούσαν να υστερούν σε θρεπτική δύναμη. Έτσι και αυτά σας προσφέρουν γενναιόδωρα φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και C, τα φυσικά σάκχαρά τους, τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και όλα αυτά χωρίς να σας επιβαρύνουν θερμιδικά.
Ξεχωρίστε τα απαλλαγμένα από θείο, ζάχαρη και συντηρητικά βερίκοκα της Thirsty Fruits από το σκούρο καφέ τους χρώμα και πειστείτε για την ανώτερη γεύση τους δοκιμάζοντάς τα!

Αποξηραμένος Λωτός σε Φέτες
Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο το φυτό αυτό προκαλεί τη λήθη και καθυστέρησε την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα όμως, το μόνο που θα ξεχάσετε καταναλώνοντας αυτό το προϊόν είναι… ο γιατρός!
Ο λωτός ή αλλιώς «τροφή των θεών κατά τους αρχαίους», είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και σάκχαρα (όταν καταναλώνεται ώριμος), βιταμίνες κυρίως του συμπλέγματος Β, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Επίσης είναι πλούσιος σε κάλιο κάτι που τον καθιστά ιδανικό για κατανάλωση μετά από έντοση σωματική δραστηριότητα όπως η άθληση, Η προσεκτική επιλογή της 1ης ύλης από εμάς δε, εγγυάται ότι σίγουρα δεν θα ξεχάσετε τη γεύση του!

 

Αποξηραμένο Μήλο σε Φέτες
Τα αποξηραμένα μήλα της Thirsty Fruits προκύπτουν από μια ειδική ποικιλία μήλου που φύεται σε ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας σε υψόμετρο 900 μέτρων στις παρυφές του όρους Ζήρεια. eεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τη γκάμα μας το πιο διάσημο και διαχρονικό ίσως φρούτο παγκοσμίως. Η επιλογή του από εμάς βέβαια έχει να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός ότι το αποξηραμένο μήλο αποτελεί μια σημαντική αποθήκη βιταμινών (A και C) και μετάλλων (Fe, K, Ca) με λίγες θερμίδες. Η ποσότητα δε που θα βρείτε στη συσκευασία μας αντιστοιχεί περίπου σε ένα φρέσκο μήλο!

 

Αποξηραμένο Πορτοκάλι σε Φέτες
Είναι ευρέως γνωστό ότι το πορτοκάλι είναι εξαίρετη πηγή βιταμίνης C. Αυτό που ενδεχομένως δεν είναι τόσο γνωστό είναι πως το πορτοκάλι έχει υψηλή περιεκτικότητα πηκτίνης που συμβάλλει στην μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL). Επιπλέον παρέχει με λίγες θερμίδες σημαντικές ποσότητες σε φολικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά.

Thirsty Fruits
Μερτικαίικα Ξυλοκάστρου – Ξυλόκαστρο 20400, Κόρινθος
Τηλ: 2743 770452
E-mail: [email protected]
web: www.thirstyfruits.gr
Facebook

1 Comment

  1. Exceptional!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *