προορισμός…γεύση!

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς διοργανώθηκε, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ένα μοναδικό Masterclass στη Θεσσαλονίκη, στον ολοκαίνουργιο και ζεστό χώρο του «The Wine Hub”. O φιλόξενος και ιδιαίτερα καλαίσθητος χώρος των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, υποδέχθηκε τα μέλη του TCB Θεσσαλονίκης σε μια βιωματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δραστηριότητα που διοργανώθηκε από την εταιρία Chef Stories.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με τις δραστηριότητες της εταιρίας Chef Stories μέσα από μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία signature προϊόντων και pairing με ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά από λιγότερο προβεβλημένες ελληνικές ποικιλίες.

Τα προϊόντα γευσιγνωσίας επιλέχθηκαν από 14 νομούς με γνώμονα την έδρα των 35 οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος. Είχαν σημείο αναφοράς τον τρόπο παραγωγής, την καινοτομία, την παράδοση, την τοπικότητα και φυσικά τη γεύση και συνέκλιναν στην ανάδειξη του ελληνικού και τοπικού αγροδιατροφικού προϊόντος.

Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς : Αγροτικός Συνεταιρισμός Ημαθίας, Απόστολος    Παπαδόπουλος & ΥΙΟΣ ΟΕ, Zeus Kiwi SA, Αφοι Αθανασάκη ΑΕ, Παύλος Τρυφωνίδης ΑΕ, Kastor Farm, Βασάκης, Συνεταιρισμός Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου, Τα αμπελόφυλλα της Μαριάννας-Καζάκης Ε.Π.Ε., Οι πίτες της Μαριάννας, Οι Γωνιάτισσες Συνεταιρισμός Γυναικών, Περίαπτον- Linardis Olive products, Forky’s Foods, Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, Βόρειος Ελλάς, Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Ναουμίδης All Peppers, Χριστάκης ΑΒΕΕ, Ble Taste Gallery,  Laurence Galerie de Chocolate, Εβόρα, Τυροκομείο Ιδρύματος Μιχαήλ Τοσίτσα, Αγροτική Συνεταιριστική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης ΑΕ,  για τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα που προσέφεραν.

Από οινοπαραγωγούς και παραγωγούς αποσταγμάτων ευχαριστούμε τις εταιρείες: Κτήμα Τ’ Αποστόλη, Κεχρής, Zoinos Winery, 3 Genies Thomaidi’s Family Winery, Οινοποιείο Πάντου, Μικρό κτήμα Τίτου, Domaine Porto Carras, Αμπελώνας Καμκούτη, Kitrvs Winery, Κτήμα Βίβλια Χώρα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνεργάτες του “The Wine Hub” για την επιμέλεια των μοναδικών κρασιών και αποσταγμάτων από τους οινοποιούς Βορείου Ελλάδος που συνόδευσαν τη γευσιγνωσία και για τη φιλοξενία στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο τους αλλά και τη συνέργεια του Maiami Seafood Restaurant και Samiotakis Catering για την δημιουργία γευστικών συνδυασμών.

Οι παριστάμενοι ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα, ενώ κατά τη διάρκεια του Masterclass, συζητήθηκε η σημασία στήριξης των τοπικών προϊόντων και παρουσιάστηκε η δυναμική των Ελλήνων παραγωγών, η εξέλιξη παραδοσιακών συνταγών, αλλά και η σημασία ανάδειξης των γεύσεων μέσω των εξειδικευμένων συνδυασμών.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη ένταξης πρωτότυπων – tailor made  εκδηλώσεων – παροχής εμπειριών στους επισκέπτες της χώρας ώστε να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και να συνδεθεί με τον τόπο και τη μοναδική μας γαστρονομία.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η εταιρεία Chef Stories, Σύμβουλοι Marketing, Γαστρονομίας και εταιρεία Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *