Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

The Hellenic Artisan Butchers

The Hellenic Artisan Butchers

Η εξέλιξη της γαστρονομίας, η αναζήτηση των “ανήσυχων” chef για κάτι διαφορετικό, πρωτότυπο και νόστιμο, ώθησε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με το φαγητό, να εξελιχθούν.

© Photos: Νάσος Λαγός

Από αυτή την εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι επαγγελματίες του χώρου του κρέατος, σε παγκόσμιο επίπεδο όπως επίσης και στην Ελλάδα, καθώς το φαγητό είναι κομμάτι του πολιτισμού μας και ειδικότερα το κρέας το οποίο έχει “ψαγμένο” και φανατικό κοινό.

© Photo: Νάσος Λαγός

Έτσι λοιπόν, τον Μάρτιο του 2017, μια νέα επαγγελματική κατηγορία, κάνει την εμφάνιση της και στην Ελλάδα, με το όνομα Hellenic Artisan Butchers, Έλληνες Κρεοτέχνες.

Αντώνης Καραμαλέγκος
© Photos: Νάσος Λαγός

Τα μέλη της, κρεοπώλες, των οποίων η αγάπη για το επάγγελμα, η εμπειρία, η εξέλιξη, η γνώση τους σε ειδικές και νέες κοπές κρέατος, οι σύγχρονες τεχνικές ωρίμανσης, τα δημιουργικά παρασκευάσματα κρέατος αλλά και οι διαγωνισμοί δεξιοτήτων κρέατος που σχετίζονται με τα παραπάνω, τους ώθησαν στο να συνδεθούν διαδικτυακά, από κάθε γωνιά της χώρας, από την Ορεστιάδα μέχρι Κρήτη και από τα Ιωάννινα μέχρι τη Λέρο, κάτω από μια ομάδα, δίνοντας καθημερινά το παρόν σε αυτή, δημιουργώντας νέα κρεατοσκευάσματα, εξελίσσοντας τα ήδη υπάρχοντα, ανταλλάσσοντας απόψεις και απορίες, βοηθώντας ο ένας τον άλλον, μηδενίζοντας της γεωγραφικές αποστάσεις, ώστε να εξελίξουν το επάγγελμά τους και να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση τους. Τα χαρακτηριστικά τους, υψηλή ποιότητα, δημιουργία και εξέλιξη. Το “σλόγκαν” τους, “Βλέπουμε το κρέας…. αλλιώς!!!”

Γιάννης Χατζηγρηγορίου – Τάσος Σπυρόπουλος

Ο όρος Κρεοτέχνης δεν υπήρχε, μέχρι πριν μερικούς μήνες, όμως αυτά τα “παιδιά” κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο κόσμο του κρέατος και πλέον και της μαγειρικής. Ο Κρεοτέχνης, θα μπορούσε ίσως να μεταφραστεί, ως ο chef του κρεοπωλείου, αλλά και ο επαγγελματίας ο οποίος μπορεί να βοηθήσει έναν Chef σε ότι αφορά το κρέας, μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα.

© Photos: Νάσος Λαγός

Ιδρυτής και διαχειριστής αυτής της ομάδας είναι ο Γιάννης Χατζηγρηγορίου από την Λέρο με συνοδοιπόρους και συντονιστές, τους Αντώνη Καραμαλέγκο και Τάσο Σπυρόπουλο από Αθήνα, Νάσο Λαγό και Νίκο Λασκαρέλη από Θεσσαλονίκη, Γιώργο Μπεκριδέλη από Αγγλία, Δημήτρη Χουστουλάκη από Κρήτη και Νίκο Κεχαγιά από Καβάλα.


Related Posts

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]

KOUZINA 2019 – ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ…

KOUZINA 2019 – ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ…

Ύμνος στη μανιταροπαραγωγή και την αρνιώτικη μουντοβίνα η αρχαιοελληνική εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2019! Ως πραγματικά πράσινη και οικολογική εβδομάδα μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρώτη γαστρονομική ενότητα του KOUZINA 2019, η οποία είχε τίτλο «η αρχαιοελληνική κουζίνα» και τιμώμενο τοπικό προϊόν την αρνιώτικη μουντοβίνα, […]