προορισμός…γεύση!

Όλο το χρόνο και ανάλογα με την εποχή, δεν λείπουν τα φρούτα από το σπίτι μας: μήλα, αχλάδια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, βατόμουρα, σμέουρα… Είναι μια τέλεια ευκαιρία για να φτιάξουμε όμορφες τάρτες για τους αγαπημένους μας. Σίγουρα μπορούμε να φτιάξουμε εφάνταστες και νόστιμες τάρτες φρούτων αλλά για να τις κάνουμε ακόμα πιο «λιγουρευτές» θα πρέπει να προσέξουμε και την εμφάνιση. Μια τάρτα με ζουμερά και γυαλιστερά φρούτα είναι σίγουρα δελεαστική. Εδώ σας έχω τους τρόπους για να τις κάνετε γυαλιστερές και να συναγωνίζονται σε εμφάνιση τις τάρτες των μεγάλων ζαχαροπλαστείων!

Επικάλυψη μαρμελάδας
Η πιο απλή τεχνική για να προσθέσετε λάμψη στην τάρτα είναι να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα. Επιλέξτε κατά προτίμηση μαρμελάδα ή ζελέ από το ίδιο φρούτο με το γλυκό. Διαφορετικά, προτιμήστε μια μαρμελάδα βερίκοκο που το χρώμα της θα είναι πιο διάφανο και με πιο ουδέτερη γεύση. Ζεσταίνουμε μερικές κουταλιές της σούπας μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά και μετά την απλώνουμε με ένα πινέλο πάνω από την τάρτα που έχει κρυώσει, φροντίζοντας να καλύψει όλα τα κομμάτια των φρούτων. Αν η μαρμελάδα σας είναι πηχτή, αραιώστε την με λίγο νερό πριν την απλώσετε.

Επικάλυψη με σιρόπι ζάχαρης
Δεν υπάρχει μαρμελάδα στο σπίτι; Σκεφτείτε το σιρόπι ζάχαρης. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την ίδια ποσότητα ζάχαρης άχνη με νερό. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην καραμελώσει πολύ το σιρόπι και να μην πάρει χρώμα. Θα πρέπει να γίνει ελαφρώς κολλώδες και ημιδιαφανές. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και αλείφετε με ένα πινέλο. Αν θέλετε, μπορείτε να αρωματίσετε το σιρόπι με μπαχαρικά αλλά όχι τριμμένα. Για παράδειγμα, βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας ή 2-3 κόκκους μπαχάρι ή 3-4 καρφάκια γαρύφαλο. Εγγυημένη επιτυχία!

Επικάλυψη μελιού
Πιο νόστιμο από το σιρόπι ζάχαρης, το μέλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη της τάρτας. Επιλέξτε το πιο ήπιο στη γεύση. Το πολύ δυνατό μέλι θα καλύψει τη γεύση του φρούτου. Λιώστε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για να αραιωθεί, αν είναι πολύ πηχτό. Ανακατέψτε καλά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος της τάρτας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την αλείψετε με το υγρό μέλι.

Επικάλυψη ζελατίνης
Για ένα τελείωμα σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, ετοιμάστε ένα σιρόπι ζάχαρης με ζελατίνη. Ζεσταίνετε την ίδια αναλογία ζάχαρης άχνης και νερού. Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό (υπολογίζετε 1 φύλλο ζελατίνης ανά 250 ml σιρόπι). Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, δηλαδή, να έχει δέσει ελαφρώς αλλά χωρίς να καραμελώσει και σκουρύνει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στύβετε προσεκτικά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στο σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και αλείφετε την τάρτα. Εάν δεν σας αρέσει η ζελατίνη, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με αγάρ-αγάρ το οποίο θα το προσθέσετε από την αρχή του βρασμού του σιροπιού (υπολογίζετε 1 γρ. ανά 250 ml νερό).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *