Στο rooftop του Herodiοn Hotel, η ιστορία γράφεται καθημερινά με την πιο όμορφη θέα στην Ακρόπολη.
289 μέτρα από την Ακρόπολη. 85 μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Στην καρδιά της πρωτεύουσας, το Point-A στο rooftop του ξενοδοχείου Herodion, προσφέρει την πιο όμορφη θέα στην πόλη, ανάμεσα στον Ιερό Βράχο και το Μουσείο. Το μενού του Point-A δομείται με γεύσεις και πρώτες ύλες ελληνικές, δουλεμένες και δωρικές, το οποίο υπογράφει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος με head chef τον Σπύρο Μπελιβάνη.
Στα πρώτα: ντοματοκεφτέδες με κατίκι Δομοκού και τραχανά, μοσχαρίσιο ταρτάρ με σάλτσα vitello, τάρτα φάβας με καπνιστό χέλι, σαφράν, ραπανάκια και γλυκό του κουταλιού σταφύλι, μαρινάτη τσιπούρα με πέστο αμπελόφυλλου και το carpaccio χταπόδι με μαυρομάτικα, πιπεριά Φλωρίνης, πίκλα αγγούρι και αρωματικό γιαούρτι. Οι σαλάτες κινούνται επίσης σε ελληνικούς δρόμους, όπως η Ελληνική με πολύχρωμα ντοματίνια, πανακότα κατσικίσιου τυριού, σούπα ντομάτα κεράσι και παξιμάδι χαρουπιού ή η πράσινη με γαρίδες, φουντούκια καραμελωμένα, βολάκι Άνδρου, φράουλες και ginger.
Στα κυρίως, το αρνάκι αλά πολίτα (αγκινάρες τοπιναμπούρ, λάδι άνηθος, καλοκαιρινή τρούφα), ο ποσέ μαπακαλιάρος με πούδρα τρομπέτας, γιαούρτι και αγκινάρε, το ψητό φαγκρί με ιμάμ μελιτζάνα και βελουτέ ντομάτας, το striploin angus μόσχου με τραγανή πατάτα, καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια και σάλτσα στιφάδου και το χοιρινό μάγουλο με ψητά βερύκοκα, king oyster, κρέμα σελινόριζασ και λευκή σοκολάτα ολοκληρώνουν το γευστικό ταξίδι. Το μενού περιλαμβάνει και vegeterian επιλογές και πάστες, όπως carbonara θαλασσινών (καπνιστό χέλι, αυγοτάραχο, chilli πιπεριά, σχοινόπρασο), μανέστρα με ροφό και μυρώνια και κόκορα παστιτσάδα (ραβιόλι, τραγανό μπέικον, μαρμελάδα ντομάτα, καλαμπόκι, μπαχαρικά).
Το δείπνο ολοκληρώνεται με εξαιρετικά γλυκά: παρφέ σύκο με τραγανό παστέλι, φυστίκι Αιγίνης και πρόβειο γιαούρτι, λευκή σοκολάτα (καραμελωμένο φύλλο, σαφράν, σορμπέ ροδάκινο, δενδρολίβανο) και τριλογία από μους: λεβάντα, αλμυρό passion fruit, πικρή σοκολάτα, μαραθόσπορο και σορμπέ κεράσι.
Η λίστα κρασιών είναι ευρεία κι αποτελεί ένα ταξίδι αποκλειστικά σε Έλληνες οινοποιούς, συνοδεύοντας άριστα κάθε επιλογή του δείπνου. Παράλληλα με το εστιατόριο λειτουργεί το μπαρ, στο οποίο απολαμβάνετε cocktails και τη μαγική θέα ενώ τα συνοδεύετε με τα Βar Βites, την πιο ευέλικτη κάρτα με μικρά πιάτα. Χαλούμι με πεπόνι, τόνος ταρτάρ, mini burger, χταπόδι ψητό, κροκέτα μουσακά, beef tatami, Jamon iberico, blue cheese και stilton είναι μερικές από τις επιλογές και αυτές με την υπογραφή του Χρύσανθου Μανωλόπουλου.
Μάλιστα τις Δευτέρες, στη θεματική Unexpected Mondays, DJs, cocktails και απροσδόκητα bar bites θέτουν τις βάσεις για ανάλαφρη after office διασκέδαση. Τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου υποδεχόμαστε τον Σπύρο Παγιατάκη, τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, τον Σάκη Τσιτομενέα και στις 27 Ιουνίου τη Μιρέλλα Κάππα.
Ένας υπέροχος κόσμος ξεδιπλώνεται στην ταράτσα του ξενοδοχείου Herodion. Περνώντας τις γυάλινες πόρτες του, αφήνεις τη βουή της πόλης και αντικρίζεις την ομορφιά από ψηλά. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, δεύτερης πλέον γενιάς. Από το 1976, όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, μέχρι και σήμερα, η άρτια φιλοξενία, η υψηλή αισθητική και η ευγένεια σε κάθε πτυχή υπηρεσίας είναι οι προτεραιότητες για την Κάτια Τσιμιδοπούλου, ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια καθετί νέου και ιδιαίτερου.
Καθώς απέχει και μόλις 300 μέτρα από το Ηρώδειο, για τις ημέρες που υπάρχει παράσταση, το ωράριο διαμορφώνεται αναλόγως για να μπορούν να κάνουν κράτηση για δείπνο όσοι θεατές το επιθυμούν. Δεν είναι, βεβαίως και λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να απολαύσουν το απεριτίφ τους πριν από την παράσταση καθώς ο ήλιος δύει και μια ακόμη νύχτα πέφτει στο Point-A.
Ημέρες λειτουργίας εστιατορίου: Τρίτη- Κυριακή
Το μπαρ λειτουργεί καθημερινά
Point-A, Ροβέρτου Γκάλι 4, Αθήνα στο rooftop του Herodion Hotel.
Κρατήσεις: +30 2144025700 ή μέσω e–mail στο pointa@herodion.gr.
facebook: https://www.facebook.com/acropolispoint
Instagram: https://www.instagram.com/pointarestaurant/
[…] ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ στο DINANIKOLAOU […]