προορισμός…γεύση!

Είστε χορτοφάγοι ή vegan, και ψάχνετε πάντα νέες γαστρονομικές εμπειρίες καλύπτοντας έτσι τη διατροφή σας; Αν ναι, διαβάστε παρακάτω, διότι πριν μερικές μέρες, διάβαζα τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από έναν αμερικανικό οδηγό και κατέταξε στους 5 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για τους χορτοφάγους ή vegan!
Ο πιο χορτοφαγικός προορισμός στον κόσμο λοιπόν, είναι το… Βερολίνο! Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας online έρευνας που διεξήχθη από την αμερικανική ιστοσελίδα Happy Cow. Μέχρι στιγμής, ήταν η Νέα Υόρκη στην πρώτη θέση, αλλά πλέον, στο Βερολίνο θα βρείτε εκατοντάδες εστιατόρια που προσφέρουν πλήρως χορτοφαγικά ή vegan μενού. Αλλά και τα άλλα εστιατόρια προσφέρουν, τουλάχιστον μια με δύο vegan επιλογές.
Η Νέα Υόρκη λοιπόν, πήρε τη δεύτερη θέση, αλλά παραμένει σημείο αναφοράς, ειδικά επειδή πολλά εστιατόρια που προτείνουν χορτοφαγικά ή vegan μενού είναι ανοιχτά όλη νύχτα. Και μπορούμε να απολαύσουμε εξαιρετικά πρωτότυπα φαγητά, που δύσκολα θα τα βρούμε αλλού.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται μια άλλη αμερικανική πόλη, το Πόρτλαντ. Ανοίγουν όλο και πιο πολλά vegan εστιατόρια ή προτείνουν φαγητά για χορτοφάγους.
Στην τέταρτη θέση, ακόμα μια αμερικανική πόλη, το Σαν Φρανσίσκο. Εκεί, τα μοντέρνα εστιατόρια που ανοίγουν είναι κυρίως χορτοφαγικά ή vegan…
Τέλος, ο πέμπτος πιο vegan προορισμός στον κόσμο είναι το Λονδίνο. Και στο Λονδίνο, όλο και πιο πολλά εστιατόρια προτείνουν ειδικά μενού…και αρέσει πολύ!
Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι η κατάταξη αυτή καθορίστηκε από Αμερικανούς χρήστες του Διαδικτύου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο top 5 βρίσκουμε σχεδόν όλη την Αμερική! Δεν αναφέρουν για παράδειγμα το Παρίσι. Ίσως επειδή το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα μιας άλλης μορφής γαστρονομίας!

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση