προορισμός…γεύση!

Το θέατρο ΔΡΟΜΟΣ και η  ομάδα «Περιοδικός Θίασος» παρουσιάζουν την παιδική παράσταση…

«Ας αλλάξουμε την ιστορία»

Τρεις φίλοι, ένα χαλασμένο tablet και ένα ξεχασμένο βιβλίο είναι αρκετά για να ξεκινήσει ένα παράδοξο ταξίδι στον κόσμο του φανταστικού. Οι ήρωες μας, με τον πιο απροσδόκητο τρόπο, εισχωρούν σε μια άγνωστη πολιτεία – την πολιτεία Σαν-Ρολόι – όπου τα πάντα λειτουργούν… ρολόι! Οι κάτοικοι της από το πρωί ως το βράδυ ακολουθούν πίστα τον χτύπο του ρολογιού, που τους υπενθυμίζει συνεχώς τι πρέπει να κάνουν. Όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του αγαπημένου τους Βασιλιά Τικ-Τοκ. Σε μια πραγματικότητα, που όλα μοιάζουν καλοκουρδισμένα, ένα κορίτσι από το Σαν-Ρολόι έρχεται να ανατρέψει τη ροή της ιστορίας και οι τρεις φίλοι θα κληθούν να τη βοηθήσουν. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Περιοδικός Θίασος

Art Director & Σκηνικά: Ρένα Σανταμούρη – RS Architecture + Design Studio

Κατασκευή Σκηνικών: Μιχάλης Καλλιμόπουλος

Φωτισμοί: Εμμανουήλ Μαύρος

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη, Ρένα Σανταμούρη

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Δημάκος

Επιμέλεια κίνησης: Στεφανία Γώγου

Video art – Τρέιλερ: Εμμανουήλ Μαύρος

Φωτογράφιση: Πάνος Κανεσούλης – Overstudio

Social Media Manager: Μάριαμ Νίκου

Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Αντζυ Νομικού – Pear PR boutique

Παραγωγή: Medea Pictures

Παίζουν: Στεφανία Γώγου, Νικολίνα Καραθύμιου, Γιώργος Στεφανίδης, Γιώτα Τσιότσκα

Πληροφορίες Παράστασης:   

Ώρες & Μέρες Παραστάσεων:

Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11:00 π.μ.

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: €10

Ειδικές Tιμές: €8, για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων (στο τηλέφωνο 210 88 18 906 και στο more.com)

Προπώληση Εισιτηρίων:

https://www.more.com/theater/as-allaksoume-tin-istoria

Διάρκεια Παράστασης: 60’ χωρίς διάλειμμα

ΘΈΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΣ : Αγ. Μελετίου 25 & Κυκλάδων Κυψέλη τηλέφωνο 210 88 18 906

Βιογραφικό Σημείωμα Ομάδας:

Η ομάδα “Περιοδικός Θίασος” ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου και της εκπαίδευσης το 2015 και έκτοτε συνεχίζει ενεργά την πορεία της μέσα από θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις. Πρώτο εμφανίστηκε με την παράσταση “Μπουκέτο” δημιουργώντας μια μουσική  επιθεώρηση με κείμενα από τον περιοδικό τύπο της Ελλάδας του 1925, αναδεικνύοντας ζητήματα τόσο διαχρονικά, ικανά να σε μεταφέρουν στο σήμερα.  Συνέχισε παρουσιάζοντα την επόμενη θεατρική δουλειά της με τίτλο “Μια μέρα. Σήμερα”, επιλέγοντας αυτή τη φορά να δημιουργήσει ένα κείμενο εξολοκλήρου δικό της, επιχειρώντας μέσα από αυτό να μιλήσει για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων του 21ου αιώνα και τις δυσκολίες που επιφέρει η μοναξιά, η τεχνολογία και οι ανθρώπινες σχέσεις. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων και τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς  όλα τα μέλη της ομάδας, παράλληλα με τη θεατρική τους δράση, ασχολούνται συστηματικά με το θέατρο και την τέχνη στην εκπαίδευση. Μέσα από τον ρόλο του θεατροπαιδαγωγού, του εμψυχωτή και του σκηνοθέτη, τα μέλη της ομάδας εξελίσσουν τη δράση της, συντονίζοντας εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού,  δημιουργικής απασχόλησης και διδασκαλίας των βασικών  αρχών του θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες.

Τόσο μέσα από το θέατρο όσο και μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, η ομάδα «Περιοδικός Θίασος» θέτει στο επίκεντρο της προσοχής της τον άνθρωπο, επιθυμώντας να ανακαλύψει πως αυτός ζει, αλληλεπιδρά με τους γύρω του και εξελίσσεται, ανεξάρτητα από το χρονικό – κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται κάθε φορά. Κατά τον ίδιο τρόπο, μέσα από τη νέα της θεατρική δουλειά, την παιδική παράσταση «Ας αλλάξουμε την ιστορία», η ομάδα επιχειρεί να ρίξει φως στις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις ανάγκες των παιδιών του σήμερα, μέσα από ζητήματα όπως το ίντερνετ, ο ελεύθερος χρόνος, η φιλία και η γονεϊκή σχέση, και υπόσχεται να μας ταξιδέψει σ’ ένα παραμύθι αλλιώτικο από τα άλλα!

Σκηνοθετικό Σημείωμα:

Στη σκηνή του θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ ξεκινάμε την περιπλάνηση μας στον παραμυθιακό κόσμο, μέσα από μία διαδραστική θεατρική παράσταση, που φέρνει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με τις σκέψεις, τις ανησυχίες  και τις ανάγκες των σημερινών παιδιών. Ερωτήματα όπως «πως περνούν και αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους σήμερα τα παιδιά, «με ποιον τρόπο χρησιμοποιούν το ίντερνετ και την τεχνολογία στην καθημερινότητα τους», «τι θέση παίρνουν οι γονείς σχετικά με την επαφή των παιδιών με το διαδίκτυο», είναι μερικά από τα κύρια θέματα, που επιχειρεί να αναδείξει η παράσταση «Ας αλλάξουμε την ιστορία», φωτίζοντας τα μέσα από το χιούμορ, τη φαντασία και τη μαγική γλώσσα του θεάτρου.  Ηθοποιοί και κοινό αναλαμβάνουν δράση! Μέσα από την ενεργή συμμετοχή όλων στη διάρκεια της παράστασης ανακαλύπτουμε μαζί τον τρόπο για να αλλάξουμε την ιστορία!

Στεφανία Γώγου

Η Στεφανία Γώγου σπούδασε με υποτροφία στη L.I.S.P.A – International school of performing arts (drama, physical theater – Lecoq technique, devising theatre and performing arts)  στο Βερολίνο και στη Φιλοσοφική σχολή, στο Τμήμα «Ιστορίας και Αρχαιολογίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε το πρόγραμμα: ¨Ειδική Καλλιτεχνική Αγωγή σε Εκπαιδευτικές Δομές & Χώρους Πολιτιστικής Αναφοράς¨ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, κίνηση και σωματικό θέατρο σε παιδιά και ενήλικες. Εργάζεται ως ηθοποιός, χορεύτρια και κινησιολόγος. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους: Romeo Castellucci, Fanny Ardant, Nico Angiuli, Nezaket Ekici, Δημήτρη Τάρλοου, Γιάννη Κακλέα, Τάκη Τζαμαργιά, Ελένη Ευθυμίου και Δημήτρη Ζάχο. Έχει παρουσιάσει δικά της physical theater projects («Αντίο» και «Side by side») στο EDEN Studio του Βερολίνου.

Είναι μέλος της ομάδας «Περιοδικός Θίασος» από το 2015 έχοντας αναλάβει την επιμέλεια της κίνησης στις παραστάσεις «Μπουκέτο» και «Μια μέρα. Σήμερα».

Νικολίνα Καραθύμιου

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ηθοποιός και κοινωνική λειτουργός. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος», του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Συμβουλευτική» του ΤΕΑΠΗ. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με διάφορους σκηνοθέτες όπως Μοσχοχωρίτη, Σπανού, Χιώτη, Siebel, Δρόσου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Κακάλα, Σκουρλέτη, Κονιόρδου, Μπρούσκου, Μοσχόπουλο, Παπαβασιλείου, κ.α. Ασχολείται ενεργά με τη διδακτική του θεάτρου σε παιδιά και εφήβους μέσα από τη δημιουργία ομάδων και τη δημιουργία παραστάσεων. Έχει σκηνοθετήσει το θεατρικό μονόλογο «Τα μακαρόνια», έχει συνεργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη με το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, ενώ από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας ¨Περιοδικός θίασος¨ με την οποία έχει ανεβάσει τις παραστάσεις «Μπουκέτο» και «Μια μέρα .Σήμερα».

Γιώργος Στεφανίδης

Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Α.Π.Θ. και της Ανωτέρας σχολής δραματικής τέχνης «Διομήδης Φωτιάδης». Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με την Α. Μπρούσκου, τον Γ. Οικονομίδη και εργαστήριο μεταγλώττισης με τον Α. Γκίκα, ενώ για τρία χρόνια φοίτησε στο εργαστήρι του θεάτρου “Παράθλαση”. Κυριότερες δουλειές στο θέατρο: “Η αυλή των θαυμάτων” σκην. Μ. Κιτσοπούλου, “Γη του Πόντου” σκην. Γ. Κακλέας, “Το παιχνίδι της μοναξιάς” σκην. Δ. Φωτιάδη ,”Οι τυφλοί” σκην. Ζ. Μαντάμ, “Invitation to a party..not another fairy tale” σκην. Ζ. Μαντάμ, ”Oι αγγελιοφόροι-Συμπόσιο” σκην. Α.Μπρούσκου, ”Δωδέκατη νύχτα” σκην. Ράια Μουζενίδου, “Κωσταντίνος.. όχι Κωνσταντίνος” σκην. Σ.Ορφανού, ”Έρωτας πλην” σκην. Σ. Ορφανού, ”Μια μέρα. Σήμερα”,  σκην. Χ. Μπόσινας”.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις  ταινίες  “Το κακό” σκην. Γ. Νούσιας, “Τashan” σκην. V. Acharya, ”Oι σπουδαστές” σκην. Γ. Μπακόλας, “Το μικρό ψάρι” σκην. Γ. Οικονομίδης, ”Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς”, σκην. Γ. Οικονομίδης. από το 2018 είναι σταθερό μέλος της ομάδας “Περιοδικός Θίασος”

Γιώτα Τσιότσκα

Απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης *Σύγχρονο Θέατρο – Βασίλης Διαμαντόπουλος* και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής με τους: Δ. Καταλειφό, Τσ. Γκραουζίνις, Β. Παπαβασιλείου, Θ. Μοσχόπουλο, Αντζ. Μπρούσκου κ. α.

Έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις: “Ισμήνη”, “Ερωφίλη” (σκην. Εμμανουήλ Μαύρος), “Νέα απ’ τον Θερβάντες” (σκην. Κωνσταντίνος Κυριακού), *Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα*, “Γαμήλιο Εμβατήριο”, “Ο Ζητιάνος”, “Έξοδος” (σκην. Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη), “Βρώμικα Παραμύθια”, “Το όνειρο της Κοιμωμένης” (σκην. Θάλεια Γρίβα), “Όσο κρατάει ένας καφές” (σκην. Ροζαλί Μεντώ), “Ελένη”, “Αντιγόνη” (σκην. Άρης Μιχόπουλος), “Οι Αγγελιοφόροι” (σκην. Άντζελα Μπρούσκου), “Με μια Χήρα βοηθείας” (σκην. Όλια Γεωργιάδου – Βιβή Παντελίδου), “Shhh…”  (σκην. Εφ. Δρόσου), “Στάχτη του καλοκαιριού” (σκην. Κώστας Αποστόλου), “Το Σκλαβί” (σκην. Τάσος Ράτζος), “Στάχτες” (σκην. Μαρία Γρίβα), “Μόνοι στο σπίτι” (σκην. Παυλίνα Χαρέλα), “Εντίθ το σπουργίτι”, “Ματωμένος Γάμος”, “Αντιγόνη” (σκην. Γιώργου Κιουρτσίδη).

Παράλληλα με το χώρο του θεάτρου εργάζεται συστηματικά ως θεατροπαιδαγωγός και εμψυχώτρια ομάδων, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς χώρους, καλλιτεχνικά εργαστήρια και οργανώσεις όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, ως υπεύθυνη τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης. Από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Περιοδικός Θίασος”, με την οποία έχει ανεβάσει τις παραστάσεις «Μπουκέτο» και «Μια μέρα. Σήμερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *