προορισμός…γεύση!

Σας καλωσορίζω στο νέο μου σπιτικό,με φρέσκες ιδέες και αστείρευτη διάθεση, και θα σας κρατάω καθημερινά συντροφιά με τα πιο απλά, αλλά και τα πιο γευστικά μαγειρέματα. 

Είμαι έτοιμη να απαντήσω στην πιο κλασική ερώτηση της ημέρας: «Τι να μαγειρέψω αύριο;». Υγιεινές επιλογές, εύκολα και γρήγορα snack, «vegan»  γεύματα, παραδοσιακές συνταγές, τα κλασικά της μαμάς, ethnic προτάσεις, γλυκές δημιουργίες, BBQ και «comfort» μαγειρέματα που θα εναλλάσσονται σε αυτή τη γευστική διαδρομή!

Μέσα στην εβδομάδα, θα μας αποκαλύπτω μυστικά και χρηστικές συμβουλές για την κουζίνα, «zero waste» πρακτικές, αλλά και προτάσεις για τον κήπο και το μπαλκόνι σας! Ακόμα, θα μάθουμε τα πάντα γύρω από το «art de la table», ενώ ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης θα μας λέει τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας για να έχουμε υγεία και ευεξία.

1η εβδομάδα

ΔΕΥΤΕΡΑ
Η Ντίνα Νικολάου κάνει πρεμιέρα με το πιο «trendy hack» των social media: tortilla με τυρί κρέμα, αβοκάντο & αβγό. Στη συνέχεια, υποδέχεται στην αυλή μικρούς φίλους και τους ετοιμάζει παιδικά ζυμαρικά. Τέλος, βγαίνει στην αυλή της για να κάνει το πιο λαχταριστό BBQ με τα πιο ζουμερά και απολαυστικά μοσχαρίσια σουβλάκια, με λαχανικά και χειροποίητες πίτες.

ΤΡΙΤΗ
Η Ντίνα Νικολάου μας υποδέχεται από το BBQ του σπιτιού της, με τα πιο υγιεινά και εναλλακτικά burger: Vegan burger με σπιτική coleslaw. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε πώς να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο BBQ. Τέλος, μέσα από την κουζίνα της απολαμβάνουμε τα πιο λαχταριστά pancakes με μπανάνα και σοκολάτα, χωρίς ενοχές.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Η Chef της καρδιάς μας φτιάχνει την πιο λαχταριστή alla puttanesca με linguini και χταπόδι, με άρωμα Ιταλίας. Ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης μας αποκαλύπτει μυστικά και ψέματα γύρω από τον πιο διάσημο μεσογειακό καρπό, την ελιά. Και για τη συνέχεια, η Ντίνα μας γλυκαίνει με το πιο μοσχομυριστό κέικ πορτοκαλιού.

ΠΕΜΠΤΗ
Σήμερα, η αγαπημένη μας chef προτείνει μια πεντανόστιμη μελιτζανόπιτα με χωριάτικο φύλλο. Στη συνέχεια, ο Πέτρος Πανούτσος, υπέρμαχος των βιολογικών και παραδοσιακών καλλιεργειών,  μας μαθαίνει πώς να φτιάξουμε το δικό μας οικιακό μποστάνι. Και τέλος, γευόμαστε τα πιο ελαφριά και απολαυστικά σουτζουκάκια κοτόπουλου με ελιές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σήμερα, θα απολαύσουμε το πιο μαγικό και «comfort» κριθαρότο με κοτόπουλο, φέτα και φινόκιο. Στη συνέχεια, ο διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης θα μας μιλήσει για τα οφέλη των καυτερών μπαχαρικών όπως το πιπέρι, και τέλος η Ντίνα θα μας πάει μέχρι το BBQ του σπιτιού της για να μας κεράσει το απόλυτο steak sandwich.

Αυτές θα είναι οι πιο απολαυστικές συνταγές που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
«Open Kitchen  με την Ντίνα Νικολάου»!
Κάθε μέρα στις 16:50 μαζί σας, μόνο από την τηλεόραση τουOPEN.
Μην το χάσετε!

3 Comments

  1. Νονα Χατζησαββα says:

    Καλή επιτυχία που είναι σίγουρη. Καλη. σεζόν πάντα επιτυχίες .Είσαι η αγαπημένη μου.

  2. Νονα Χατζησαββα says:

    Καλή αρχή από καρδιάς .Είσαι η αγαπημένη μου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *