destination taste!

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 2 γαλατόπιτες
: 30 min
: 45 min
           
: 2 hr

Γαλατόπιτες σίγουρα έχετε δοκιμάσει πολλές, αλλά σε συνδυασμό με σοκολάτα και πορτοκάλι είμαι βέβαιη ότι θα τις λατρέψετε.

Matériaux
  • Για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml νερό
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak light, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • Για την κρέμα
  • 800 ml γάλα
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak light
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Επιπλέον υλικά
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak light, για το άλειμμα των φύλλων και των ταψιών
  • 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
  • Λίγο αλεύρι, για το άνοιγμα των φύλλων
Instructions
  • Étape 1 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύω με τον γάντζο για 5 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω το ζύμωμα για 5 λεπτά ακόμη. Τυλίγω το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί.
  • Étape 2 Για την κρέμα: Βάζω σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτω σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αραιώσει ο χυλός και να μη δημιουργηθούν σβόλοι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει και να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Étape 3 Για τις πίτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και τα αφήνω στην άκρη.
  • Étape 4 Βάζω το πρώτο κομμάτι ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγω σε φύλλο διαμέτρου 35 εκ. Μεταφέρετε το φύλλο στο βουτυρωμένο ταψάκι (διάμετρο 24-26 εκ.), αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού. Το αλείφω με μπόλικο βούτυρο και ανοίγω ένα ακόμη φύλλο το οποίο μεταφέρω επάνω από το πρώτο. Βουτυρώνω κι αυτό το φύλλο και μπόλικο, λιωμένο βούτυρο.
  • Étape 5 Χτυπάω με το σύρμα την κρέμα για να αφρατέψει και αδειάζω την μισή ποσότητα μέσα στο ταψάκι με τα φύλλα. Γυρίζω τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από την κρέμα.
  • Étape 6 Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα δύο ακόμη κομμάτια ζύμης και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Étape 7 Αλείφω την κρέμα και τον κόθρο με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω τις γαλατόπιτες για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Βγάζω τις γαλατόπιτες από το φούρνο, ισομοιράζω την τριμμένη σοκολάτα και συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη.
  • Étape 8 Σερβίρω τις γαλατόπιτες χλιαρές.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!