destination taste!

ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

: 15 min
: 35 min

Μετατρέψτε εύκολα το γλυκό αυτό σε μαρμελάδα! Όταν είναι έτοιμο και το τραβήξετε από τη φωτιά, το πολτοποιείτε στο μούλτι ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ και έτοιμη η μαρμελάδα!

Matériaux
  • 1 κιλό ώριμες και γερές φράουλες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας
Instructions
  • Étape 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις φράουλες. Κόβω και πετάω τα κοτσανάκια τους και στη συνέχεια κόβω στη μέση τις μεγάλες (αφήνω τις μικρές ολόκληρες). Τις βάζω σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
  • Étape 2 Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος στη μέση, ξύνω τα σποράκια με ένα μαχαιράκι και τα ρίχνω στην κατσαρόλα, μαζί με τους λοβούς.
  • Étape 3 Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά και βράζω για 30 – 35 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  • Étape 4 Το γλυκό αυτό έχει σχετικά ρευστό σιρόπι. Αν το θέλω πιο δεμένο, βράζω για 10 λεπτά ακόμα.
  • Étape 5 Το μοιράζω σε αποστειρωμένα βαζάκια, όσο είναι ακόμα καυτό.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.