destination taste!

«ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ» ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΙΡΙΚΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

«ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ» ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΙΡΙΚΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

«ΔΕΜΑΤΑΚΙΑ» ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΙΡΙΚΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

: 4
: 20 min
: 45 min

Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά λαχανικά από αυτά που σας προτείνω αλλά και ανάλογα με την εποχή που θα τα σερβίρετε. Κρατήστε όμως το μπλε τυρί που τους δίνει μια άλλη διάσταση και τα «ενώνει».

Matériaux
  • 8 φύλλα κρούστας ή 16 φύλλα Βηρυτού*
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 4-5 κοκκάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 4-5 μικρά φιρίκια, πλυμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 150 γρ. μοσχάρι καπνιστό (αλλαντικό) ή άλλο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας σας, κομμένο σε κύβους
  • 40 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων
  • 200 γρ. αυθεντικό μπλε τυρί Δανίας, Castello Danablu
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, Arla
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Étape 2 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις πιπεριές, τα κοκκάρια και τα φιρίκια, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Πασπαλίζω με μπόλικο πιπέρι και προσθέτω τα ντοματίνια, το αλαντικό και τον άνηθο. Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Étape 3 Διπλώνω 1 φύλλο κρούστας (ή 2 φύλλα Βηρυτού) και το απλώνω στον πάγκο. Λαδώνω ελαφρά και βάζω στο κέντρο του διπλωμένου φύλλου το ¼ της ποσότητας της γέμισης, φροντίζοντας να υπάρχουν απ’ όλα τα είδη των λαχανικών. Προσθέτω το ¼ της ποσότητας του σκληρού τυριού και θρυμματίζω σε χοντρά κομμάτια, 50 γρ. μπλε τυρί.
  • Étape 4 Κλείνω καλά το φύλλο, εγκλοβίζοντας τη γέμιση και καλύπτω με ακόμα 1 διπλωμένο και λαδωμένο φύλλο κρούστας (ή 2 φύλλα Βηρυτού), δίνοντας στρογγυλό σχήμα στο «δεματάκι». Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας άλλα 3 δεματάκια.
  • Étape 5 Τα λαδώνω ελαφρά και τα ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω αμέσως.
  • Étape 6 *Η συνταγή μπορεί να γίνει και με τα δύο είδη φύλλων. Με τα φύλλα κρούστας θα χρειαστείτε 2 φύλλα ανά μερίδα, ενώ με τα φύλλα Βηρυτού, επειδή είναι λεπτότερα, θα χρειαστείτε 4 ανά μερίδα.

Related Posts

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

Το κροκ-μεσιέ είναι ένα είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος). Θα μπορούσαμε να πούμε υποθετικά στα ελληνικά ένας τραγανός κύριος. Πολλές παραλλαγές έχουν γίνει […]

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

Ακόμη κι αν δεν το συνηθίζετε, σίγουρα θα έτυχε κάποια στιγμή να πάτε μόνοι σας έξω για καφέ ή φαγητό. Θυμάστε μήπως το βλέμμα αυτού που σας σέρβιρε; Ανήκετε στην κατηγορία ψηλή ξανθιά με εντυπωσιακό ντύσιμο ή ψηλός αξύριστος μελαχρινός με γυμνασμένους κοιλιακούς; Τότε εντάξει, […]