destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

: 20-25 μπισκότα
: 20 min
: 15 min

Αφράτα, βουτυρένια και πεντανόστιμα αυτά τα γρήγορα μπισκοτάκια. Διαλέξτε μια σπιτική μαρμελάδα, φράουλα, σύκο ή και μια σπιτική πραλίνα που είμαι σίγουρη ότι τα παιδάκια θα λατρέψουν.

Matériaux
  • 340 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml κονιάκ ή ποτό της αρεσκείας σας
  • 3 κρόκοι αυγών
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Étape 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάω με το σύρμα για 6-8 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνω έναν έναν τους κρόκους και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, ρίχνω τη σόδα στο κονιάκ, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
  • Étape 3 Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόβω με στρογγυλό κουπάτ σε κύκλους. Με μια μύτη κορνέ κάνω στους μισούς κύκλους από ένα αστεράκι. Απλώνω τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15 λεπτά.
  • Étape 4 Μεταφέρω τα μπισκότα σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς. Βάζω από 1 κουταλάκι μαρμελάδα σε κάθε μπισκότο και σκεπάζω με ένα δεύτερο. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες. Πεντανόστιμο, χορταστικό, φτιαγμένο από τα χέρια σας και φυσικά υγιεινό.

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Αυτά τα muffins έχουν απίστευτα πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι πολύ αφράτα και σε συνδυασμό με τη σάλτσα καραμέλας, γίνονται σχεδόν εθιστικά!



Subscribe