προορισμός…γεύση!

Η εταιρεία ΕΥΩΝΥΜΟΝ (EVONYMON) ιδρύθηκε από τη φαρμακοποιό Σταυρούλα Ρόζου και το χημικό Νίκο Κρικέλη, με σκοπό να συμβάλλει στη παραγωγή και τυποποίηση αυθεντικά ελληνικών προϊόντων, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα αρωματικά βότανα της ελληνικής υπαίθρου. Ο στόχος της εταιρείας είναι η συνεχής βελτίωση και η προαγωγή ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, ενισχύοντας το ρόλο και τη συμβολή της μεσογειακής διατροφής στην υγεία.
Η εταιρεία έχει βάση την Μεσσηνία και έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Apia

Τα βασικά προϊόντα τους είναι το αγουρέλαιο, το οποίο παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο APIA με πολύ χαμηλή οξύτητα. Το ελαιόλαδο παράγεται με ψυχρή έκθλιψη, από 100% κορωνέικη ποικιλία, γνωστή ως η πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες ποικιλία ελιάς. Και τα δύο προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλό αριθμό πολυφαινολών. Η ημερήσια κατανάλωση 20 g από τα προϊόντα αυτά παρέχει ποσότητα μεγαλύτερη από 5 mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης και ανήκουν στην κατηγορία των λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο στόχος της εταιρείας είναι η αλλαγή παγιωμένων λανθασμένων τεχνικών, η συνεχής βελτίωση και η εφαρμογή ορθών καλλιεργητικών συνηθειών και συλλογής του ελαιοκάρπου, καθώς και η προστασία του προϊόντος σε όλη τη διαδρομή του από το δέντρο έως τον τελικό περιέκτη. Έχοντας εκπαιδευτεί σε θέματα ορθής καλλιεργητικής πρακτικής και γευσιγνωσίας ελαιολάδου, η διατήρηση των οργανοληπτικών καθώς και των χημικών χαρακτηριστικών του προϊόντος αποτελούν βασική τους μέριμνα.
Τα αρωματικά βότανα που χαρακτηρίζουν την ελληνική μας παράδοση καλλιεργούνται κυρίως στην περιοχή, συλλέγονται με το χέρι, ξηραίνονται με φυσικό τρόπο και συσκευάζονται σε μεταλλικούς περιέκτες οι οποίοι είναι ασφαλείς και διατηρούν αναλλοίωτα τα αρώματά τους και τις ιδιότητές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα βότανά είναι ρίγανη, δενδρολίβανο, δυόσμος, ματζουράνα, βασιλικός, ελληνικό φασκόμηλο, μέντα, θυμάρι, λουίζα και φύλλα δάφνης.

Αρωματικά βότανα

Έχουν εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων τους με μια σειρά συσκευασιών δώρων, που συνδυάζουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα αρωματικά βότανα ή διάφορα άλλα προϊόντα από εξαιρετικούς παραγωγούς, όπως βαλσαμική κρέμα με άρωμα ρόδι, μέλι ή βιολογικό κόκκινο κρασί.

Gift boxes:
Wine & Oil, A traditional bond
Κουτί με 1 γυάλινη φιάλη APIA 500 mL + 1 ερυθρός ξηρός βιολογικός οίνος ΛΗΜΝΙΟ (Κτήμα Βουρβουκέλη) 750 mL

Oil & Aromatic herbs
Κουτί με 1 γυάλινη φιάλη APIA 100 mL + 2 μεταλλικά κουτιά αρωματικών βοτάνων
(Ρίγανη 10 g ή Δυόσμος 12 g ή Δενδρολίβανο 15 g ή Μέντα 10 g ή Θυμάρι 15 g)

Oil & Balsamic cream
Κουτί με 1 γυάλινη φιάλη APIA 100 mL + 1 πλαστική φιάλη Βαλσαμικό ξύδι με χυμό ροδιού 100 mL

Oil & Honey
Κουτί με 1 γυάλινη φιάλη APIA 100 mL + 2 βαζάκια μέλι 50 g

www.evonymon.gr

Gift box miniatures
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση