Μία μοναδική βραδιά γαστρονομίας και πλήθος επώνυμων καλεσμένων!
Μόλις λίγα λεπτά από το Σύνταγμα και κάθετα της Ερμού, ένα ολοκαίνουργιο all day comfort bar – restaurant το “Gaya Athens”, που ήδη έχει γίνει σούπερ δημοφιλές spot και έχει συζητηθεί όσο κανένα, άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε γνωστούς foodies της πρωτεύουσας, καλεσμένους από το δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να δοκιμάσουν τις μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις του καταξιωμένου executive chef Κωνσταντίνου Άκουρου. Με στόχο να επαναδιατυπώσει σε όλο το κοινό την αξία της ελληνικής κουζίνας ή μάλλον καλύτερα, να τονίσει όλους εκείνους τους λόγους, που οι μεσογειακές επιρροές δεν μπορούν να συγκριθούν με καμιά άλλη κουζίνα στον κόσμο και με τη στήριξη των επιχειρηματιών Σάκη Κατσούλη, Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου και Γιώργου Σέμπρου, δημιούργησε ένα menu από γνώριμες γεύσεις, που χαρακτηρίζουν την μεσογειακή κουζίνα αλλά με ένα twist: Την προσεγμένη παρουσίαση και τον εκλεπτυσμένο τρόπο γαστρονομικής ετοιμασίας. Για τον chef οι πρώτες ύλες ήταν ανέκαθεν και θα συνεχίσουν να είναι, το μυστικό της επιτυχίας για κάθε πιάτο που έχει ως στόχο να αναδείξει την περιοχή, τις μνήμες, τις επιρροές. Από τa ορεκτικά ξεχωρίζουν το “pastitsio croquette” με μοσχαρίσιο κιμά, μορνέ παρμεζάνας και λάδι βασιλικού και τα “tacos spetsophai” με λουκάνικο χωριάτικο, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας, φέτα και μαιντανό. Ανάμεσα στα κυρίως πιάτα ειδική θέση στην καρδιά κάποιου μπορούν άνετα να κατακτήσουν το “ossobuco risotto” με σαφράν, μπρεζέ οσσομπούκο και μπλε τυρί Τήνου αλλά και το “fillet sea bream” με πουρέ σελινόριζας, baby λαχανικά βουτύρου και σάλτσα οστρακοειδών. Φυσικά και οι επιλογές στις κοπές ως σταθερή αξία σε κάθε dinner είναι αρκετές με λαχταριστά sides και όλες τις all time classic sauces. Τέλος, δεν είναι ένα απολαυστικό γεύμα ολοκληρωμένο χωρίς γλυκό! “Strawberry Pavlova” με κρέμα βανίλιας, σάλτσα φράουλα, κρέμα μασκαρπόνε, μαρέγκα Λουίζα και σορμπέ φράουλα, αλλά και “Chocolate Tarte” με κρέμα σοκολάτας, ναμελάκα σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα γάλακτος και σάμπλε κακάο πρωταγωνιστούν και κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. To “Gaya Athens” αποτελεί αναμφισβήτητα μία ακόμη δυναμική προσθήκη στον αναβαθμισμένο γευστικό χάρτη της Αθήνας και το νέο γαστρονομικό place to be που οφείλεις κι εσύ να σημειώσεις στη λίστα των must visit επιλογών σου.
Το “Gaya Athens” με χαρακτηριστικό του το αίσθημα προσιτής πολυτέλειας και την αυθεντική αίσθηση φιλοξενίας, αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή κάθε επισκέπτη. Το εντυπωσιακό μπαρ με τη μαρμάρινη μπάρα, τα μοντέρνα έργα τέχνης και οι urban chic λεπτομέρειες δημιουργούν την πιο ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσει κανείς από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ premium coffee blends, brunch, comfort food αλλά και μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα, που εμπλουτίζεται διαρκώς, για τους cocktail aficionados. Παρόλο που βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, θα κάτσεις με ηρεμία, είτε επιλέξεις τα τραπεζάκια που έχουν στηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο, ώστε να χαζεύεις την περατζάδα της οδού Ερμού, είτε το εσωτερικό του, ένα από τα βασικότερα ατού που το καθιστά έναν από τους πιο unique χώρους της πόλης. Η καλοκουρδισμένη ομάδα του, που με τη ζωηρή της διάθεση αγκαλιάζει κάθε θαμώνα, συμπληρώνει τον χάρτη του fun dining δημιουργώντας μία uplifting ατμόσφαιρα. Ιδανικό για φαγητό και δροσερά cocktails, είτε μετά το γραφείο και τα ψώνια, είτε για τις all-day ξέγνοιαστες βόλτες μας, είτε για τα καθημερινά μας νυχτοπερπατήματα στο κέντρο, το “Gaya Athens” ήρθε για να αποτελέσει ένα από τα πιο ζωηρά σημεία συνάντησης της πόλης.