προορισμός…γεύση!

                        συνταγές & πρόσωπα από το βορρά μέχρι το νότο

Το νέο τεύχος του Ευζήν «χρωματίζεται» και «πασπαλίζεται» δημιουργικά και άκρως Ελληνικά με ζεστά, οικεία πρόσωπα που φιλοξενούνται στο δικό σου τραπέζι με τις συνταγές της παράδοσης να συναντούν την πιο δημιουργική και σύγχρονη εκδοχή τους.

Όλοι αξίζουν να τρώνε νόστιμα είναι το σύνθημα του Chef Ιάκωβου Απέργη καθώς η μαγειρική τέχνη δεν γνωρίζει στεγανά και το καλό φαγητό κάνει την διαφορά όταν προσφέρεται με αγάπη.

Ένα αξεπέραστο γιορτινό γαστρονομικό ταξίδι ετοιμάσαν οι Chef Instructors του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, Δημήτρης ΚαρατζαφέρηςΦώτης Στεργίου και Χάρης Αξιώτης με την υπέρλαμπρη  art de la table  να υπογράφουν οι εταιρείες Diamond Events και Mud Lab.

Η πιο χαλαρή και συνάμα απολαυστική συνήθεια της νέας χρονιάς, είναι το καθημερινό και λαχταριστό brunch που ετοιμάζει ο Chef Κωνσταντίνος Κωβαίος.

Η Πελοπόννησος, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον μύθο του ήρωα Πέλοπα εντυπωσιάζει έχοντας καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη την πολιτιστική της ταυτότητα προσθέτοντας μαεστρικά δημιουργικές πινελιές σε πολυάριθμα food stories που τη συνοδεύουν.

Η δημοσιογράφος-ξεναγός Κατερίνα Καρσιώτη και η Hospitality Expert  Δολιανίτη Δήμητρα ταξιδεύουν στην Ορεινή Κορινθία, στο Ρέθυμνο της Αγροδιατροφής και της Γεύσης αλλά και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας ξεναγώντας σε μυημένους και μη την ιστορία και την γεύση του κάθε τόπου.

Οίνος ευφραίνει καρδίαν και φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι αφρώδεις οίνοι προσδίδοντας ξεχωριστή λαμπρότητα στο τραπέζι μας.

Η πιο αυθάδικη ποικιλία, το Ξινόμαυρο, ένα πολυδύναμο κρασί με γαστρονομικό αέρα, υπογράφει με απόλυτη φινέτσα τη νέα χρονιά.

Τα Food & Wine pairing έχουν την τιμητική τους δηλώνοντας δυναμικό παρόν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση του Chef Κωβαίου Κωνσταντίνου και της Κατερίνας Καρσιώτη με οίνους- διαμάντια από το Κτήμα Νικολάου της φημισμένης Νεμέας.

H γαστρονομία έχει τους δικούς της απαράβατους κανόνες. Ή μήπως όχι? Η φωτογράφος Αναστασία Αδαμάκη εξηγεί τα 5 βασικά λάθη που κάνουμε όταν δημοσιεύουμε φωτογραφίες αγαπημένων μας πιάτων στα Social Media.

Ο «κατά συρροήν» συγγραφέας και blogger Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης, περιγράφει την ιστορία διάσημων εταιρειών εστίασης και παραθέτει χρήσιμα Μarketing tips.

O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στο νέο του βιβλίο, Gefsis, που κυκλοφορεί από τη Gastronomy Essentials, η Ελληνική δημιουργική κουζίνα βρίσκει τον ιδανικό παρτενέρ της.

Ο Ελληνικός μεζές ανήκει στη γευστική κουλτούρα του τόπου και ο Executive Chef του Omikron Meze, Μιχαήλ Ζάχαρης στους πιο γνήσιους εκφραστές του.

Olive Oil Bar…Not just a trend but a real value!

Οι Chef, Βασίλης Λεωνίδου, Executive Olive Oil Chef στο εστιατόριο Avli στο Ρέθυμνο, ο Φάνης Μαικαντής, Executive Chef στο εστιατόριο Panigyri Festival Food στα Φηρά της Σαντορίνης και η δημοσιογράφος-ξεναγός Κατερίνα Καρσιώτη μιλούν για την τεράστια αξία του olive oil bar στους εστιατορικούς χώρους μέσα από το οποίο προβάλλεται άμεσα και βιωματικά το Ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Στη στοά της Κολιάτσου 40 το Toucan Bistrot της Κορίνθου, σχεδιάζει μία all time εμπειρία μέσα σε ένα πολυθεματικό χώρο που «σερβίρει» την πιο exotic ατμόσφαιρα. Με fresh άρωμα, δημιουργικότητα και δροσιστική φινέτσα, οι bartenders ετοιμάζουν τις πιο premium cocktail προτάσεις με βάση το ρούμι και το τζιν και κάνουν με όλους Cheers για τη νέα χρονιά.

Μπορεί η πραγματικότητα να εξελιχθεί σε παραμύθι?

Το βυζαντινής εποχής αρχοντικόKinsterna με αρωματικούς πορτοκαλεώνες, λυγερά κυπαρίσσια και αρωματικούς ευκάλυπτους δίνει μία άλλη διάσταση στον όρο της φιλοξενίας ενώ οι γεύσεις που αναδύονται από την κουζίνα του Chef Γιώργου Χάψα συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο γατρονομικό σκηνικό.

Η Κρητική κουλτούρα και γαστρονομία αναδύεται εκπληκτικά μέσα από την ομάδα του βραβευμένου εστιατορίου Thigaterra στο Ηράκλειο της Κρήτης με δύο συνταγές που «ταράζουν» τον ουρανίσκο σου προσφέροντας ως «δώρο», την αξία του the art of slow food.

Ο μποέμ της μοντέρνας Ελληνικής κουζίνας, Chef Σταύρος Ζεάκης μετά την επιτυχημένη του πορεία στο Anatolia Seaside της Κρήτης , ετοιμάζει πιάτα υψηλών απαιτήσεων με ασυναγώνιστη θέα στην Αθηναική Ριβιέρα!

Το μεθυστικό ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων και εικόνων Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα ολοκληρώνουν οι Chef Γεωργία Κουτσούκου με γλυκές όσο και αλμυρές συνταγές, που σίγουρα θα θες και ο Chef Xρήστος Λάππας με μία άκρως ενδιαφέρουσα συνταγή, αδύνατο να αντισταθείς, ημίπαστου τόνου με χυμό ξινόρογδου, σταφίδες και αρωματικό κάστανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *