προορισμός…γεύση!

Οι περισσότεροι θα περιμέναν πως το καλύτερο σε παγκόσμια κλίμακα, θα μας ερχόταν από τη Γαλλία. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας, τον Γάλλο με το μπερέ, με ένα ποτήρι κρασί μπροστά του, κρατώντας στο ένα χέρι ένα κομμάτι μπαγκέτα και στο άλλο ένα κομμάτι τυρί.
Η Γαλλία, μετρά περίπου 2.000 παραγωγούς τυριού και όλοι την έχουμε συνδέσει με το «καλό τυρί». Αλλά και η Ελλάδα, είναι μια χώρα με μεγάλο αριθμό παραγωγών αλλά και τυριών! Άρα, όλοι πιστεύαμε ότι το «καλύτερο» όλων θα προερχόταν από μια χώρα με μακρά ιστορία στα τυριά. Κι όμως… Το καλύτερο τυρί μας έρχεται από την μακρινή Νορβηγία…
Το ονομάζουν Kraftkar, και οι περισσότεροι από μας μπορεί να μη το γνωρίζουμε. Εδώ και 30 χρόνια διοργανώνονται, τα βραβεία World Cheese Awards που ανταμείβουν το καλύτερο τυρί στον κόσμο. Αν και τα γαλλικά τυριά είναι διάσημα, παρ’ όλ’ αυτά, δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να πάρουν τη πρώτη θέση.
Το καλύτερο τυρί λοιπόν, είναι το Kraftkar. Ένα μπλε τυρί που φτιάχνετε στην Tingvollost, σε ένα μικρό οικογενειακό αγρόκτημα στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, το οποίο επέλεξαν οι κριτές ανάμεσα σε 3000 τυριά.
Θα μου πείτε τώρα, γιατί το Kraftkar είναι τόσο νόστιμο;
Σύμφωνα με τους κριτές, συνδυάζει την τέλεια υφή, (μαλακιά και κρεμώδες), με μια δυνατή αλλά διακριτική γεύση, που γοητεύει απαλά τον ουρανίσκο μας.
Το μόνο πρόβλημα είναι, πως για να το δοκιμάσουμε, θα πρέπει να ταξιδέψουμε ως τη Νορβηγία! Το τυρί αυτό δεν το βρίσκουμε πουθενά άλλου! Δεν πειράζει, ευκαιρία για ένα μικρό ταξιδάκι!

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *