προορισμός…γεύση!

Είναι νόστιμες, είναι υγιεινές και είναι πολύ στη μόδα τώρα τελευταία!
Οι energy balls μας έρχονται, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία και έγιναν γρήγορα πολύ δημοφιλή.

Τι είναι η Energy Ball;
Ονομάζονται Energy Ball λόγο του σχήματός τους που είναι μια μικρή μπαλίτσα. Μπορείτε να το πείτε «ενεργειακό τρουφάκι».
Είναι πολύ εύκολο να τα έχετε μαζί μας συνεχώς και παντού. Στη δουλειά, στο σχολείο, στο γραφείο. Είναι ιδανικές για τους αθλητές που ακολουθούν μια πολύ συσκεκριμένη διατροφή.
Τρώγονται σαν σνακ και έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τις μπάρες του εμπορίου. Σε αντίθεση με τις μπάρες, οι energy balls φτιάχνονται στο σπίτι. Άρα, μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά τους και να τα φτιάξετε ανάλογα με τα γούστα σας. Ένας λόγος παραπάνω για όσους έχουν κάποια αλλεργία σε συγκεκριμένους καρπούς και στις μπάρες του εμπορίου δεν μπορούν να το ελέγξουν. Μπορείτε να χρησιμοποίησετε αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, ανάλατα φυστίκια, κάσιους, σταφίδες, χουρμάδες, κράνμπερις, γκογκι μπέρις και ότι άλλο αγαπάτε.

Πώς να φτιάχνετε μια Energy Ball;
Στην ουσία πρέπει να φτιάξετε μια ζύμη που θα μπορέσετε να τη πλάσετε και να κάνετε μια μπάλα. Δεν απαιτεί κανένα ψήσιμο και έτσι είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να τα φτιάξετε και περιέχει όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμό σας: αργά σάκχαρα, πρωτεΐνες, ίνες, βιταμίνες, μέταλλα… Εν ολίγοις, ότι καλύτερο για την υγεία σας.
Τα κυριότερα συστατικά είναι: αποξηραμένα φρούτα, ελαιούχοι σπόροι, κάποιες τροφές σε σκόνη, γλυκαντικό φυτικού έλαιο.
Σας δίνει τις δύο συνταγές που εγώ φτιάχνω στο σπίτι αλλά εσείς μπορείτε να κάνετε τις δικές σας, ανάλογα με τα γούστα σας.

Energy Balls με χουρμάδες και βερίκοκα
Υλικά
• 1 φλιτζ. τσαγιού κάσιους ωμά, ανάλατα
• ½ φλιτζ. τσαγιού χουρμάδες
• ½ φλιτζ. τσαγιού βερίκοκα αποξηραμένα
• 1 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα, τριμμένα σκόνη
Διαδικασία
Βάζω τα κάσιους στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω τους χουρμάδες και τα βερίκοκα και συνεχίζω την πολτοποίηση μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και πλάθω με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη.
Βάζω τα τριμμένα αμύγδαλα σε ένα πιάτο. Πλάθω σε μικρές μπάλες, τις κυλάω στα τριμμένα αμύγδαλα και τις αφήνω στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Energy Balls με σταφίδες, αμύγδαλα και μέλι
Υλικά
• 80 γρ. σταφίδες μαύρες, ψιλοκομμένες
• 80 γρ. σταφίδες ξανθές, ψιλοκομμένες
• 150 γρ. σκόνης αμυγδάλου
• 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
• 2 κουτ. σούπας μέλι
• 4 κουτ. σούπας νερό
Διαδικασία
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνω μέχρι να ενωθούν καλά. Πλάθω μικρές μπαλίτσες και τις αφήνω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Πλάθω μπάλες με τη ζύμη και τις αφήνω τα για 15 λεπτά στο ψυγείο.

1 Comment

  1. Mouth-watering

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *