προορισμός…γεύση!

Κάνοντας βόλτα στην άγρια φύση της Μάνης, γνώρισα τον Παναγιώτη Θωμόπουλο, συνιδρυτής μαζί με τον Γιώργο Σμυρνιό της εταιρείας Cactus Nopales. Η Cactus Nopales ασχολείται με την παραγωγή του κάκτου nopales, της γνωστής μας φραγκοσυκιάς. Τα προϊόντα της φραγκοσυκιάς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην μεξικάνικη κουζίνα αλλά στην Ελλάδα τώρα τα γνωρίζουμε.
Αυτοφυές φυτό που το συναντάμε σε όλη την ελληνική επικράτεια με ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα βοηθούν πολύ το πεπτικό σύστημα και το μεταβολισμό. Το εκχύλισμα των φύλλων του έχει ευεργετικές ιδιότητες κυρίως σε άτομα με χοληστερίνη και διαβήτη.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας σχετικά με τις ιδιότητες των Ελληνικών φραγκόσυκων, καθώς και με αναλύσεις σε ανεξάρτητα εργαστήρια προέκυψε η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο και ασβέστιο καθώς και σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες.
Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος και ο Γιώργος Σμυρνιός καλλιεργούν φραγκοσυκιές στα Ανώγεια Λακωνίας και παράλληλα συνεργάζονται με την εταιρεία Bonum Terrae, η οποία έχει αναλάβει την δύσκολη επεξεργασία του, φτιάχνοντας τα οποία φτιάχνουν πεντανόστιμες μαρμελάδες, τσάτνεϊ και σάλτσες. Τα εξαιρετικά σαπούνια με ελαιόλαδο και άρωμα φραγκόσυκο θα τα λατρέψετε.

Σάλτσα Ντομάτας με Φραγκόσυκο
Η παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας όπως την γνωρίζετε έχει εμπλουτιστεί με ένα επιπλέον υλικό, το φραγκόσυκο. Η προσθήκη του φραγκόσυκου μεταμορφώνει ένα κοινό προϊόν σε μια gourmet σάλτσα με μια εκλεπτυσμένη γεύση, η οποία θα αναβαθμίσει τις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Δοκιμάστε τη σάλτσα ντομάτας με φραγκόσυκο και μεσογειακά μυρωδικά και διευρύνετε τους γευστικούς σας ορίζοντες.

 

 

Μπρουσκέτα Φύλλου Φραγκοσυκιάς
Ένα άλειμμα εμπλουτισμένο με ελιές και λιαστές ντομάτες. Ξεχωρίζει όμως ένα απρόσμενο συστατικό, το οποίο κάνει το προϊόν να διαφέρει και αυτό είναι οι νοπάλες, ή αλλιώς τα τρυφερά φύλλα φραγκοσυκιάς. Συστήνουμε να το δοκιμάσετε απλωμένο σε φρυγανισμένο ψωμί, συνοδευόμενο από κατίκι ή ανθότυρο, ή χρησιμοποιήστε το στις σαλάτες. Δοκιμάστε το και ανακαλύψτε ένα νέο κόσμο γεύσεων.

 

Chutney φραγκόσυκο
Ένα ιδιαίτερο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους και να ανυψώσει γευστικά τις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Το τσάτνεϋ φραγκόσυκο περιέχει 100% φυσικό χυμό φραγκόσυκου, που του χαρίζει το μοναδικό του άρωμα. Ένας συνδυασμός γλυκών, όξινων και πικάντικων γεύσεων που θα εκπλήξει την γευστική σας παλέτα. Προτείνουμε να το συνδυάσετε με μοσχαρίσιο κρέας, είτε ως μαρινάρα, είτε ως σάλτσα. Μια γαστρονομική εμπειρία την οποία αξίζει να εξερευνήσετε.

Μαρμελάδα φραγκόσυκο
Μια ξεχωριστή και ασυνήθιστη μαρμελάδα. Ο καρπός του φραγκόσυκου είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ασβέστιο, κάλλιο και είναι ωφέλιμος για την υγεία. Ιδανική πρόταση για ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό. Απολαύστε τη με ψωμί ή κρουασάν.

Χειροποίητα σαπούνια ελαιόλαδου με άρωμα φραγκόσυκο
Τα χειροποίητα σαπούνια ελαιόλαδου της Bonum Terrae φτιάχνονται με φυσικά υλικά και είναι δερματολογικά ελεγμένα. Το χειροποίητο σαπούνι ελαιόλαδου με άρωμα φραγκόσυκο θα διεγείρει τις αισθήσεις σας με το φρέσκο άρωμά του.

info
Cactus Nopales
cactusnopales.wordpress.com
Τηλ. 6973048014, 6973775295
Bonum Terrae
www.bonumterrae.com
Τηλ.: 2109227752

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *