προορισμός…γεύση!

Η ιστορία των σορμπέ ξεκίνησε πολύ πριν υπάρξει το γνωστό μας παγωτό. Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση παγωμένου επιδορπίου προέρχεται από την αρχαία Ρώμη, όταν ο Νέρων απαίτησε να αρωματίσουν το χιόνι με χυμό φρούτων.
Αυτός ο αρωματισμένος πάγος, αργότερα, ονομάστηκε γρανίτα. Το αγαπημένο παγωτό της παιδικής μου ηλικίας, με την φρουτένια, ξινούτσικη γεύση του που όλα τα παιδιά αγαπούσαμε.
Τα σορμπέ αποτελούν την μοντέρνα, εξελιγμένη και ποιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Βασισμένα στα φρέσκα φρούτα και σε ένα σιρόπι από ζάχαρη και νερό χωρίς προσθήκη κρέμας ή λιπαρής ουσίας.
Και που βρίσκω τα καλύτερα σορμπέ; Μα φυσικά στη Δωδώνη.
sorbet11 Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Τώρα που η ζέστη γίνεται ανυπόφορη και χρειάζομαι κάτι δροσερό να με ξεδιψάσει αλλά χωρίς να με βαρύνει.
Τι καλύτερο λοιπόν, από μια βόλτα στην κοντινότερη Δωδώνη για να απολαύσω ένα, δροσερό και ελαφρύ σορμπέ.
Η Δωδώνη, πρωτοπόρος σε όλα τα παγωτά και έχοντας πιστοποίηση σε όλες τις πρώτες ύλες της, δεν θα μπορούσε να μην διατηρεί κορυφαία ποιότητα και στα σορμπέ.
sorbet3 Σε ότι αφορά τις γεύσεις… εκεί είναι το δυνατό της σημείο. Πολύ δύσκολα μπορείς να επιλέξεις αφού εκτός από το κλασσικό σορμπέ φράουλα, έχει δημιουργήσει εξωτικές και άκρως γαργαλιστικές γεύσεις.
Σορμπέ βατόμουρο, πεπόνι, μάνγκο, λεμόνι… όλα είναι μοναδικά. Και η νέα έκπληξη που πραγματικά λάτρεψα… Σορμπέ ανανά. Εξωτικό και μαγικό!

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *